Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεντβέντεφ: Το σχέδιο για μία νέα συμμαχία κόντρα στην Δύση

Μεντβέντεφ: Το σχέδιο για μία νέα συμμαχία κόντρα στην Δύση

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μίλησε σχετικά με την σύσταση μίας νέας συμμαχίας από τους αντιπάλους του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλυψε το σχέδιο του για μία νέα στρατιωτική συμμαχία που θα μπορούσε να σχηματιστεί από τις χώρες που η Αμερική και το ΝΑΤΟ έχουν εκνευρίσει.  Ο Ρώσος αξιωματούχος ο οποίος κατά καιρούς έχει προειδοποιήσει για ένα πυρηνικό χτύπημα της Ρωσίας, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες στέλνουν νέο βαρύ οπλισμό -ακόμα και άρματα μάχης- στην Ουκρανία.

Ακόμη, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο «δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί της Ρωσίας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τις προσπάθειές τους να μας σπάσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν», ο ίδιο κατέληξε λέγοντας με νόημα ότι «θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα (όπλα), αν χρειαστεί»,

Τι ανέφερε στο μήνυμα του στο Telegram

Στο μήνυμά του μέσω «Telegram», ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε ότι ο κόσμος θα είναι πιο σταθερός όταν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη και τους «δύστυχους» Ουκρανούς, αλλά μέχρι τότε «ίσως είναι πολύ αργά».

Σημειώνεται ότι υπουργοί Άμυνας από 50 χώρες συναντήθηκαν την Παρασκευή στη βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν για περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο.

Συνεχείς απειλές για πυρηνικό πόλεμο

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δεν χάνει ευκαιρία να ανασύρει τις απειλές για χρήση ρωσικών πυρηνικών όπλων. Μάλιστα, σε άρθρο του, είχε υποστηρίξει ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο και το δόγμα της Μόσχας για τη χρήση του, σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι οι μόνοι λόγοι που αποτρέπουν τη Δύση από το να κηρύξει τον πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας.

«Είναι έτοιμη η Δύση να εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών, καθοδηγούμενη από το Κίεβο;» είχε διερωτηθεί ο Μενβέντεφ σε άρθρο 4.500 λέξεων που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

«Το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει τους εχθρούς μας σήμερα είναι ότι έχουν καταλάβει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας καθοδηγείται από τις θεμελιώδεις αρχές της πολιτικής για την πυρηνική αποτροπή. Και σε περίπτωση που προκύψει πραγματική απειλή, θα αναλάβει δράση εναντίον τους», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος Πούτιν και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας υπαγορεύει ότι τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Οι 10 δυσοίωνες προβλέψεις Μεντβέντεφ

Ειδικότερα ο Ρώσος αξιωματούχος προβλέπει:

  1. Η τιμή του πετρελαίου θα ανέλθει στα 150 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του φυσικού αερίου θα ξεπεράσει τα 5.000 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα
  2. Το Ηνωμενο Βασίλειο θα επανενταχθεί στην ΕΕ
  3. Η ΕΕ θα καταρρεύσει μετά την επιστροφή του Η.Β και το ευρώ θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως ενιαίο νόμισμα
  4. Η Πολωνία και η Ουγγαρία θα καταλάβουν τις δυτικές περιοχές της πρώην Ουκρανίας
  5. Θα δημιουργηθεί το Τέταρτο Ράιχ, το οποίο θα περιλαμβάνει την επικράτεια της Γερμανίας και τους δορυφόρους της, δηλαδή την Πολωνία, τα κράτη της Βαλτικής, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Δημοκρατία του Κιέβου και άλλους απόκληρους.
  6. Θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Γαλλίας και Τέταρτου Ράιχ. Η Ευρώπη θα διαιρεθεί, η Πολωνία θα ξαναμοιραστεί στη διαδικασία
  7. Η Βόρεια Ιρλανδία θα διαχωριστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα ενταχθεί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
  8. Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια και το Τέξας θα γίνουν ανεξάρτητες πολιτείες ως αποτέλεσμα. Το Τέξας και το Μεξικό θα σχηματίσουν ένα συμμαχικό κράτος. Ο Έλον Μασκ θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές σε μια σειρά από πολιτείες οι οποίες, μετά το τέλος του νέου Εμφυλίου Πολέμου, θα έχουν δοθεί στο GOP
  9.  Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια και η χρηματοοικονομική δραστηριότητα θα εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και θα μετακινηθούν στην Ασία.
  10. Το σύστημα νομισματικής διαχείρισης του Bretton Woods θα καταρρεύσει, οδηγώντας σε κραχ του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το ευρώ και το δολάριο θα σταματήσουν να κυκλοφορούν ως παγκόσμια αποθεματικά νομίσματα. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιούνται ενεργά τα ψηφιακά νομίσματα fiat

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024