Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιστέρι – Ολυμπιακός 86-87: Ηγέτης ο Γουόκαπ «καθάρισε» στο φινάλε

Περιστέρι – Ολυμπιακός 86-87: Ηγέτης ο Γουόκαπ «καθάρισε» στο φινάλε

Το Περιστέρι έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να σταματήσει το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, ωστόσο ο Τόμας Γουόκαπ με ένα μεγάλο σουτ στο τέλος του ματς, έδωσε τη νίκη με 87-86 στους «ερυθρόλευκους».

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς με φινάλε «θρίλερ» ο Ολυμπιακός χάρη στο μεγάλο σουτ του Τόμας Γουόκαπ, κατάφερε να «αποδράσει» από το Περιστέρι με 87-86, διατηρώντας έτσι το αήττητό του στην Basket League.

Η «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τεράστια, καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να παλεύει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδος αλλά να στο τέλος να πληγώνεται από το καλάθι του Αμερικανού γκαρντ του Ολυμπιακού.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν ο ξένος παίκτης που επιλέχθηκε να μείνει εκτός 12άδας από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με την κλασική του πεντάδα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως θα βάλουν δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», με τον Μπίλαν να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο σέντερ του Περιστερίου του πρώτους του τέσσερις πόντους για το 6-3, με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα 7-0 με μπροστάρη στην επίθεση τον Παπανικολάου και να κάνει το 6-10, για να μειώσει ο Ντένμον από τα 6,75μ. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος προηγήθηκαν με double score χάρη σε τρίποντο του Κάνααν για το 9-18. Τα πολλά λάθη όμως επέτρεψαν στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να μείνουν κοντά στο σκορ και με λέι απ του Φρανσίσκο στο τέλος της περιόδου έκαναν το 20-22.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Πίτερς με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου για το 20-25, ωστόσο οι Περιστεριώτες με σερί 6-0 πέρασαν μπροστά (26-25). Τα λάθη συνέχισαν να έχουν μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι και το Περιστέρι να το εκμεταλλεύεται για να αυξήσει τη διαφορά του, αρχικά στους 5 (35-30) με καλάθι του Ραντάνοφ και στους 7 (44-37) μετά από βολές του Μπίλαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-0, για να κλείσει το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω στο σκορ με 2 πόντους (44-42).

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος και οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκε πως είχαν πάρει στα χέρια τους τον έλεγχο του ματς και, ξεφεύγοντας τρεις φορές με 8 πόντους, 49-57 51-59 και 53-61, όμως το Περιστέρι βρήκε τον τρόπο να απαντήσει και να μείνει μέσα στο ματς, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους 9-2 και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής για το 62-63 της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικί σε εξέλιξη και όπως είναι λογικό η ένταση ήταν μεγάλη στο κλειστό. Επτά λεπτά πριν το τέλος, υπήρξε μια μικρή διακοπή, καθώς ορισμένοι οπαδοί του Περιστερίου είχαν κατέβει από την εξέδρα και είχαν πλησιάσει αρκετά την μπασκέτα που έκανε άμυνα ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα.

Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +6 (71-77) μετά από τρίποντο του Λαρεντζάκη. Στο τελευταίο δίλεπτο, οι εναλλαγές ήταν συνεχείς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με βολές του Μπίλαν με 81-80, ο Γουόκαπ απάντησε για το 81-82, με τον Φρανσίσκο να πετυχαίνει μεγάλο τρίποντο για το 84-82 και τον Λαρεντζάκη να απαντάει δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο Φρανσίσκο πήρε ακόμα ένα δύσκολο σουτ και ευστόχησε, αφήνοντας 14″ το ρολόι για τους Πειραιώτες. Ο Τόμας Γουόκαπ πήρε πάνω του την επίθεση και πέτυχε το καλάθι του ματς, διατηρώντας έτσι το αήττητο του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 44-42, 62-63, 86-87






Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024