Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελιά: Τεχνολογίες γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στη δακοκτονία

Ελιά: Τεχνολογίες γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στη δακοκτονία

Παρακολούθηση και έλεγχος της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών

Η εφαρμογή τεχνολογιών γεωπληροφορικής και αυτοματισμών στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρουσίαση ανάλογων προγραμμάτων που υλοποιούνται στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης για τον εκσυγχρονισμό της δακοκτονίας μέσω της βέλτιστης χρήσης των μέσων που χρησιμοποιούνται (συνεργεία ψεκασμών και φυτοπροστατευτικά).

Με αυτά τα προγράμματα δοκιμάστηκε η λειτουργία των συσκευών (gps, ροόμετρα) που τοποθετήθηκαν στους γεωργικούς ελκυστήρες καταγράφοντας την κίνησή τους σε κάθε αγρόκτημα, αλλά και την ποσότητα του φυτοπροστατευτικού που καταναλώθηκε.

Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα στοιχεία μεταφέρονται, μέσω κατάλληλου λογισμικού, στον αρμόδιο υπάλληλο, με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της ορθής εφαρμογής του προγράμματος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεόδοωρος Βασιλόπουλος, κατά την τοποθέτησή του επεσήμανε ότι με την εφαρμογή των τεχνολογιών αυτών πρωταρχικός σκοπός είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών και πρόσθεσε: «Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα υπάρξει βελτιστοποίηση στην αποτελεσματικότητα των δολωματικών δεκασμών στην Περιφέρειά μας και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δάκου, με συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων. Άμεσα ωφελούμενοι θα είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα δακοκτονίας καθώς και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από το εθνικό μας προϊόν, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024