Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Λούλα αποπέμπει τον αρχηγό του στρατού, σύμφωνα με ΜΜΕ

Βραζιλία: Ο Λούλα αποπέμπει τον αρχηγό του στρατού, σύμφωνα με ΜΜΕ

δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας στη Μπραζίλια

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε τον αρχηγό του στρατού, Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας στη Μπραζίλια, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις αρχές Ιανουαρίου είχε επικυρώσει το διορισμό του

Ο Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα είχε αναλάβει το αξίωμα αυτό προσωρινά από τις 30 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και στις αρχές Ιανουαρίου η νέα κυβέρνηση του Λούλα επικύρωσε τη θητεία του στη θέση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε 40 στρατιωτικούς που φρουρούσαν την προεδρική κατοικία, η οποία λεηλατήθηκε από υποστηρικτές του προκατόχου του, Ζαΐρ Μπολσονάρο, στις ταραχές της 8ης Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Θα μπορούσε να με πυροβολήσει

Την περασμένη Πέμπτη ο Λούλα είχε προαναγγείλει τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα μέλη της φρουράς, υπογραμμίζοντας πως ήταν πεπεισμένος ότι όχι μόνο δεν απέτρεψαν αλλά βοήθησαν τους μπολσοναριστές να εισβάλουν στο μέγαρο Αλβοράντα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η πύλη άνοιξε για να μπουν μέσα, γιατί καμιά πόρτα δεν βρέθηκε σπασμένη», είπε ο Λούλα και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι διευκόλυναν την είσοδό τους». «Πώς θα μπορούσα να (εξακολουθήσω να) έχω στην πόρτα του γραφείου μου κάποιον που θα μπορούσε να με πυροβολήσει;», διερωτήθηκε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το μέγαρο ήταν γεμάτο μπολσοναριστές».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024