Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1: Στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας οι αγώνες

Formula 1: Στο στόχαστρο της Σαουδικής Αραβίας οι αγώνες

Τα σχέδια του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον του Ριάντ για τους αγώνες της Formula 1, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Gulf News το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας (PIF)μελετά την κατάθεση προσφοράς για να τους εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πέρυσι μια δυνητική συμφωνία ναυάγησε στα πρώτα της στάδια καθώς η ιδιοκτήτρια της F1, Liberty Media Corp. δεν ενδιαφέρθηκε να πουλήσει το υψηλού προφίλ franchise, το οποίο το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας αποτίμησε πολύ πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Τονίζουν μάλιστα ότι το PIF εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το περιουσιακό στοιχείο και θα ήταν σοβαρός πλειοδότης εάν η Liberty Media αλλάξει γνώμη και αποφασίσει να πουλήσει.

Επενδύσεις στον αθλητισμό

Η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει πολλά στον αθλητισμό καθώς ανοίγεται σε περισσότερες μορφές ψυχαγωγίας δυτικού τύπου υπό τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Τα τελευταία χρόνια αγόρασε την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier League Newcastle United FC και φιλοξένησε σημαντικές διοργανώσεις στην πυγμαχία, το γκολφ και τη F1.

Η F1 θα αντιπροσώπευε μια εμβληματική εξαγορά. Το άθλημα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από τότε που εξαγοράστηκε από την Liberty Media του δισεκατομμυριούχου John Malone σε μια συμφωνία 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017.

Η Liberty Media προσπάθησε να καλλιεργήσει μια νέα γενιά οπαδών επεκτείνοντας την εμβέλεια της F1 στην Ασία και τις ΗΠΑ και ξεκινώντας μια απευθείας σύνδεση υπηρεσία ροής καταναλωτή.

Η Μέση Ανατολή ήταν ένας άλλος τομέας εστίασης για τους ιδιοκτήτες της F1. Η περιοχή θα φιλοξενήσει τέσσερις αγώνες τη σεζόν 2023, με τους δύο πρώτους να πραγματοποιούνται στο Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο. Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, σύναψε μια συμφωνία ορόσημο χορηγίας με την F1 το 2020.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024