Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θριάμβευσαν με την ΑΕΚ και μακριά της …εκτοξεύτηκαν

Θριάμβευσαν με την ΑΕΚ και μακριά της …εκτοξεύτηκαν

Ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ΑΕΚ και κάνουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό

Το μάτι πέφτει πάνω στη φωτογραφία με τον Μάρκο Λιβάγια. Τον Κροάτη μεσοκυνηγό, αυτόν που μπορεί ανέτως να καλύψει πολλές θέσεις της επίθεσης και έχει απαράμιλλη τεχνική. Τι έκανε ο Λιβάγια; Σύμφωνα με την άποψη των αρχηγών των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Κροατίας, ήταν ο καλύτερος παίκτης. Τιμήθηκε. Την αξία του όλοι την αναγνωρίζουν όπως και το γεγονός πως κάνει σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της Χάιντουκ Σπλιτ. Τυχαία, άλλωστε, έφτασε να ξεχωρίζει στο Κατάρ με την εθνική Κροατίας; Ο Μάρκο Λιβάγια, λοιπόν, φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ. Γιόρτασε με την Ενωση τίτλο πρωταθλήματος το ’18, αλλά κάτι η όχι σταθερή του απόδοση, λίγο ορισμένα ζητήματα στη συνεργασία των δύο πλευρών, έφεραν το διαζύγιο που ήρθε πρόωρα, τον χειμώνα του ’21. Αφησε κάποια χρήματα ο Κροάτης, δεν διεκδίκησαν οτιδήποτε στα Σπάτα, συμβιβασμός, τέλος.

Ας δούμε και την περίπτωση του Γιώργου Γιακουμάκη. Μέλος κι αυτός της ομάδας που πήρε τον τίτλο το ’18. Όχι με απόλυτα ενεργό συμμετοχή, αλλαγή ήταν ο φορ, γκολ κρίσιμο όμως στο Νέο Φάληρο πέτυχε και υπέγραψε μια σημαντική νίκη. Η πορεία του; Αποχώρησε για την Ολλανδία και εκεί βγήκε πρώτος σκόρερ! Από τα απίστευτα, αλλά πίστεψε παραπάνω στον εαυτό του ο Γιακουμάκης σε σύγκριση με ορισμένους άλλους. Μπράβο του για τον δυνατό χαρακτήρα που έβγαλε. Μετακόμισε στη Γλασκώβη και τη Σέλτικ, καλή παρουσία και εκεί και ήδη το όνομά του «παίζει» για νέα μεταγραφή.

Γιακουμάκης

Υπάρχει, ασφαλώς, στην ίδια κατηγορία και ο Τάσος Μπακασέτας. Γερά πόδια, ενίοτε στέλνουν …φωτοβολίδες στα δίχτυα, κυρίως το αριστερό του είναι καταπληκτικό. Κι αυτός της ενδεκάδας που έφερε τρόπαιο πρωταθλήματος. Η όλη συμβίωση του διεθνούς άσου με την ΑΕΚ έμοιαζε με μυστήριο μεγάλο. Λίγοι τον θεωρούσαν τοπ, οι περισσότεροι ίσως και να έκριναν πως δεν χωρούσε μαζί με τους άλλους μεσοεπιθετικούς που συνωστίζονταν από τη γραμμή των χαφ και μπροστά, οπότε ένα ωραίο πρωινό ο Μπακασέτας πήγε στην Τουρκία. Αλάνιασμπορ και μετά στο ηχηρό όνομα, την Τραμπζονσπόρ. Τίτλος εκεί, καθιέρωση παράλληλα στην εθνική ομάδα, περιβραχιόνιο αρχηγού στο μπράτσο, καταξίωση, εκτόξευση.

Μπακασέτας

Είναι η πορεία μελών της γενιάς των 29 , των 30 χρόνων. Εδωσαν στην ΑΕΚ. Αλλά έφυγαν με παράπονο. Γιατί είχαν κι άλλα να προσφέρουν. Όπως και η ΑΕΚ, δεν πήρε σχεδόν τίποτα από αυτά τα αστέρια, προφανώς γιατί δεν τα «μέτρησε» σωστά. Και το βλέπει ξεκάθαρα από τη μετέπειτα πορείας τους και τη συλλογή των επιτυχιών που έχουν σε άλλα κλαμπ.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024