Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση

Με τρία γκολ από Μάνταλο, Γκαρσία και Πινέδα στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκλεισε ήδη θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου περιμένει τον Ολυμπιακό ή τον Άρη.

Ο Πανσερραϊκός έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο στην ΑΕΚ η οποία με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, πήρε τη νίκη με 3-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Παράλληλα, η Ένωση έκανε το 10Χ10 στην «Opap Arena» και πλέον περιμένει να δει αν αντίπαλός της στην επόμενη φάση θα είναι ο Ολυμπιακός ή ο Άρης.

Πώς ξεκίνησαν

Μόνο οι Πινέδα και Χατζισαφί διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα για την ΑΕΚ που ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα. Φράνσον και Πινέδα ήταν στον άξονα, με τους Φερνάντες, Τσούμπερ στα άκρα και τον Μάνταλο πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με τους Γιαννίκογλου, Γιανναράκη, Παντεκίδη, Δεληγιαννίδη, Πεταυράκη, Ροντρίγκεζ, Θυμιάνη, Μούργο, Στίνα, Κανίς και Κατσαντώνη

Υπεροχή χωρίς αντίκρισμα

Όπως είναι και λογικό λόγω της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ΑΕΚ κυριάρχησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει καθαρές ευκαιρίες. Η έλλειψη ομογένειας ελέω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα ήταν φανερή, με τον Γιαννίκογλου να μην ανησυχεί ιδιαίτερα στο πρώτο μισάωρο του ματς.

Σταδιακά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και στο 40’ έχασε την πρώτη της πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Μάνταλο να πιάνει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και τον Γιαννίκογλου να διώχνει σε κόρνερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν σειρά του Ραντόνια να σουτάρει στην κίνηση από καλή θέση και να αστοχήσει. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, με τον Φερνάντες να είναι ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» σε αυτό το διάστημα.

«Καθάρισε» την πρόκριση

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και αφού είχε μία καλή στιγμή με τον Τσούμπερ, άνοιξε το σκορ στο 55’. Ο Πινέδα έκανε ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή, ο Γιαννίκογλου απέκρουσε στη γωνία και ο Μάνταλος με το ριμπάουντ έκανε το 1-0 από κοντά. Μετά το γκολ η ΑΕΚ δεν κατέβασε ταχύτητα και έψαξε γρήγορα κι ένα δεύτερο.

Στο 59’ ο Πινέδα βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Τσούμπερ ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η ΑΕΚ έφτανε πολύ εύκολα σε τελικές και στο 68’ ήρθε και το 2-0 όταν από παράλληλο γύρισμα του Αραούχο η άμυνα των Σερραίων δεν έδιωξε καλά, με τον Χατζισαφί να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τη δίνει στον Λιβάι που την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, λίγο μετά την είσοδό του στο ματς.

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στο ματς, έχασε σωρεία ευκαιριών με Άμραμπατ, Ρότα, Αραούχο και Πινέδα για να φτάσει τελικά στο 3-0 με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Από μπαλιά του Άμραμπατ, ο Γκαρσία έδωσε στον Πινέδα και ο Μεξικανός διαμόρφωσε το τελικό σκορ με το τέταρτο γκολ του στα πέντε τελευταία ματς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Πινέδα, Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56′ Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (60′ Λυμπεράκης), Ροντρίγκεζ (67′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπάμπα), Κανίς (61′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (67′ Μπαΐροβιτς).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024