Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μάντζος: Το ΠΑΣΟΚ είναι αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Πρόοδος και σταθερότητα σημαίνει ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και καλές δουλειές για όλους»

«Έχουμε απέναντί μας έναν πρωθυπουργό που επαναλαμβάνει τη φαντασίωση του κυβερνήτη και έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για κυβερνήσεις ηττημένων και να λέει “ευχαριστώ, δεν θα πάρω”. Έχουμε δύο, οσονούπω, πρώην πρωθυπουργούς να μας λένε ποια είναι η συνταγή της δικής τους πολιτικής επιβίωσης» τόνισε ενόψει των επερχόμενων εκλογών ο Δημήτρης Μάντζος και ξεκαθάρισε πως «εμάς, όμως, μας αφορά η επιβίωση των πολιτών και η προοπτική αυτού του λαού».

Αφηγήματα και φαντασιώσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε, παράλληλα, ότι η προεκλογική περίοδος είναι ένα διάστημα στο οποίο «πρέπει να συνομιλούμε, όχι τα κόμματα μεταξύ μας, αλλά με τους πολίτες. Εμείς αυτό κάνουμε, μακριά από αφηγήματα και φαντασιώσεις. Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά μας καταλόγιζε ότι τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα που βλέπει ότι μένουμε πιστοί στον αυτόνομο δρόμο, καταδικάζοντας και αντιθεσμικά παιχνίδια και τοξικές συμπεριφορές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει ρητορική».

Επανέλαβε, δε, τη στόχευση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να είναι «μία αξιόπιστη πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου» και εξήγησε:

«Οι θεσμοί της δημοκρατίας μας προσβλήθηκαν και τότε και τώρα. Δεν είναι πρόοδος τα ψευτοδημοψηφίσματα, η απόπειρα παρεμπόδισης των ΜΜΕ, το μοίρασμα αδειών και μετοχών ή η απόπειρα παρεμπόδισης της δικαιοσύνης. Δεν είναι όμως ούτε σταθερότητα οι υποκλοπές, η φαλκίδευση των αρμοδιοτήτων των ανεξάρτητων αρχών, η προσβολή στο πρόσωπο του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Πρόοδος και σταθερότητα

Πρόοδος και σταθερότητα είναι οι ισχυροί θεσμοί δημοκρατίας, ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, καλές και πολλές δουλειές για όλους, και επιτέλους προοπτική και ελπίδα για τους νέους και τη μεσαία τάξη».

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός προσπαθεί επίμονα να φιλοτεχνήσει μια όμορφη εικόνα με τα καλύτερα δυνατά χρώματα, αλλά δεν συνειδητοποιεί ότι ο καμβάς που έχει δημιουργήσει είναι γκρίζος και δεν μπορεί να αλλάξει», υπενθυμίζοντας συγκεκριμένους αριθμούς:

«Μιλάμε για τη χώρα που 750.000 εργαζόμενοι αμείβονται κάτω των 400 ευρώ, που το 55% των νέων θέσεων εργασίας είναι εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης, μία χώρα που είναι τρίτη στην ΕΕ σε ΦΠΑ, που έχει πληθωρισμό 9,6% που επηρεάζει και μάλιστα αυξάνει κατά πολύ και τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Αλλαγή πολιτικού παραδείγματος

»Μιλάμε για τη χώρα που οι συνταξιούχοι δεν παίρνουν το ΕΚΑΣ, την ώρα που η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί 40% τουλάχιστον. Που τα ημίμετρα και τα διαφορών ειδών pass δεν μπορούν να ανακουφίσουν παρά μόνο ανακυκλώνουν την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και λιανικό εμπόριο την ώρα που δεν υπάρχουν έλεγχοι και δεν εισπράττονται πρόστιμα. Κι όμως, ο πρωθυπουργός δεν βρήκε έναν λόγο να πει για τις διαρκώς διευρυνόμενες κοινωνικές ανισότητες».

«Όλα αυτά καταλήγουν στην ανάγκη αλλαγής πολιτικού παραδείγματος. Όχι πια κυβερνήσεις των κολλητών και των ανιψιών, αλλά κυβερνήσεις των πολιτών, των πολλών, για συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική εξουσία που δεν είναι ούτε λάφυρο, ούτε ιδιοκτησία. Όλα αυτά μπορεί να τα εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ όπως το έκανε ξανά και το 1981», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024