Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης

Ερντογάν: Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης

Ο Ερντογάν, επιμένοντας στην εμπρηστική ρητορική, αναφέρει επίσης πως «οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τα νησιά δεν είναι ικανές να καθορίσουν το μέλλον της περιοχής»

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας την αξίωση περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Ο  Τούρκος πρόεδρος, στις δηλώσεις του, μετά την προσευχή της Παρασκευής, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες στρατιωτικοποιώντας τα νησιά, κι ενώ νωρίτερα,  ο Έλληνας πρωθυπουργός από το Νταβός, έστελνε μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πόλεμο με την Τουρκία.

«Όσο η Ελλάδα, εξοπλίζει νησιά…»

«Όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, κάνει βήματα ενάντια στη συνθήκη Λωζάνης», υποστήριξε, ο Ερντογάν, ενώ αναφερόμενος σε όσα είπε ο πρωθυπουργός από το Νταβός, ισχυρίστηκε πως: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν ώστε να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Βλέπουμε ότι η προσέγγιση τόσο της Λωζάνης όσο και των νησιών δεν εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές».


Υπενθυμίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, από το Νταβός, αναφέρθηκε στις τουρκικές αξιώσεις για νησιά, σημειώνοντας:  «Υπάρχει πολύς θόρυβος στην Τουρκία για το γεγονός ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Και ρωτώ, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά απειλούν την τουρκική ενδοχώρα; Ή είναι πιο ρεαλιστική η άποψη ότι η τουρκική χώρα αποτελεί για τα ελληνικά νησιά;[…] Δεν μπορούμε να συζητήσουμε θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το γεγονός ότι η Τουρκία υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την Λιβύη, αρνούμενη οποιοδήποτε δικαίωμα της Κρήτης σε θαλάσσιες ζώνες. Αυτές είναι απαράδεκτες αιτιάσεις».

Πυρά και κατά Economist

Από το μένος Ερντογάν, δεν γλίτωσε ούτε το βρετανικό περιοδικό The Economist, το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν, «νταή».

«Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024