Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια έρευνα: Η υβριδική εργασία αλλάζει το real estate

Παγκόσμια έρευνα: Η υβριδική εργασία αλλάζει το real estate

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει πως τα δύο επόμενα χρόνια στο real estate θα είναι κρίσιμα λόγω της παράλληλης ανάπτυξης της υβριδικής εργασίας.

Η παγκόσμια έρευνα της Jones Lang LaSalle δείχνει ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τον κλάδο της αγοράς ακινήτων. Στην μελέτη συμμετείχαν 1.000 εταιρείες ακινήτων σε όλο τον κόσμο, με την υβριδική εργασία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Μέχρι το 2026, ο αριθμός των ευέλικτων χώρων γραφείων πρόκειται να έχουν διπλασιαστεί, οπότε είναι κατάλληλη στιγμή για τους μεσίτες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προωθήσουν στην αγορά, ακίνητα που ταιριάζουν στην υβριδική εργασία.

Η υβριδική εργασία ήρθε για να μείνει

Ψηλά στις προτεραιότητες των κρατών βρίσκεται η νομοθετική ατζέντα για την υβριδική εργασία, οπότε η έρευνα δείχνει ότι η συγκεκριμένη μορφή εργασίας, ήρθε για να μείνει. Στην έρευνα της JLL, ερωτήθηκαν 1.095 ανώτεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον κλάδο των ακινήτων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία έως τη Βραζιλία. Τα ευρήματά της δίνουν μια συναρπαστική εικόνα για την κατάσταση της υβριδικής εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια, με το 53% των ερωτηθέντων να σκοπεύουν να καταστήσουν την υβριδική εργασία μόνιμα διαθέσιμη σε όλους τους εργαζόμενους έως το 2025.

Η έρευνα της JLL είναι μόνο η πιο πρόσφατη που ανέδειξε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο ευτυχισμένοι με το υβριδικό μοντέλο εργασίας. Πέρυσι, η μελέτη της PwC για την απομακρυσμένη εργασία διαπίστωσε ότι το 87% των εργαζομένων προτιμούν αυτόν τον τρόπο εργασίας. Στην έρευνα της IWG, περίπου οι μισοί από όλους τους εργαζόμενους προχώρησαν ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι θα αναζητούσαν άλλη δουλειά αν τους ζητούσαν να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Hot spot και στα περίχωρα

Σύμφωνα με έρευνα της JLL, τα κριτήρια ESG αποτελούν σημαντικό παράγοντα, με το 74% να δηλώσεις πιθανό να πληρώσει παραπάνω για φιλικούς προς το περιβάλλον χώρους γραφείων και το 56% να το πραγματοποιεί μέχρι το 2025. Δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι η βιωσιμότητα έχει καταστεί ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία των επιχειρήσεων.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024