Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης για Τουρκία: «Ούτε μια σφαίρα δεν πρέπει να πωληθεί»

Ανδρουλάκης για Τουρκία: «Ούτε μια σφαίρα δεν πρέπει να πωληθεί»

Η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη από το Στρασβούργο

Διπλή εμφάνιση του Νίκου Ανδρουλάκη αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, στην ολομέλεια που θα κρίνει και το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της Εύας Καϊλή στην θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ανδρουλάκης επέλεξε να αναφερθεί σε δύο ζητήματα που θεωρεί πως δεν έχουν μόνο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, αλλά διαμορφώνουν μια ατζέντα που μπκρεί να χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει της κάλπης: την Τρίτη το βράδυ η παρέμβασή του αφορούσε τα ελληνοτουρκικά. «Η πολιτική των ίσων αποστάσεων από το ΝΑΤΟ δίνει άλλοθι στον Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τον προηγούμενο χρόνο φάνηκε «η πολιτική κατευνασμού δεν λειτουργεί απέναντι σε ηγέτες αναθεωρητές, που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Αμυντική ένωση

Μέσω της Ευρωβουλής ο Ανδρουλάκης ζήτησε η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα » στα απαραίτητα βήματα αμυντικής ένωσης, ώστε να μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες της επαρκώς», προβάλλοντας τις συνέπειες από την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. «Η ευρωπαϊκή ηγεσία παραμένει απαθής στις συνεχείς και όλο κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο», τόνισε, φέροντας το θέμα στην Ελλάδα.

«Μετά τις απειλές ότι σύντομα η Ελλάδα θα είναι εντός του βεληνεκούς του νέου τουρκικού πυραύλου, την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο επανέλαβε αλλά διεύρυνε μάλιστα το casus belli προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αταλάντευτα την εθνική της κυριαρχία. Όμως, η πολιτική των ίσων αποστάσεων, ιδιαίτερα από το ΝΑΤΟ, δίνει άλλοθι στον Ερντογάν. Ούτε μία σφαίρα, πολλώ δε μάλλον μαχητικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα δεν πρέπει να πωληθούν σε μία χώρα, που απειλεί την ειρήνη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», επισήμανε -αναφερόμενος στην πάγια θέση του για εμπάργκο όπλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει να αξιοποιεί το βήμα που του δίνεται στο εξωτερικό -ενώ η σημερινή του παρέμβαση αναμένεται να αφορά την κοινή ενεργειακή πολιτική.

Από την Πέμπτη, ο Ανδρουλάκης θα είναι και πάλι στην Ελλάδα -με το ΠΑΣΟΚ να έχει ξεκινήσει την άτυπη προεκλογική καμπάνια και με περιοδείες του προέδρού του.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024