Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Η τακτική Ανδρουλάκη μέχρι τις εκλογές

ΠΑΣΟΚ: Η τακτική Ανδρουλάκη μέχρι τις εκλογές

Τα ηγετικά στελέχη και μαζί ο Ανδρουλάκης -σε ρυθμούς που του επιτρέπει η αποθεραπεία του- θα γυρίσουν την Ελλάδα

Με ορόσημο την επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα ανακηρύξει το μεγαλύτερο κομμάτι της λίστας των υποψηφίων, αλλά και του Πολιτικού Συμβουλίου που θα προηγηθεί -και στο οποίο θα σκιαγραφηθεί το πολιτικό πρόταγμα για τις εκλογές που έρχονται- το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλει να ξαναπιάσει το νήμα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Να ξεπεράσει, δηλαδή, τις ατυχίες του προηγούμενου διαστήματος, είτε αυτές ήταν προσωπικές, όπως ο τραυματισμός του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος επηρέασε τον δικό του προγραμματισμό, είτε αφορούσαν εμμέσως την δημόσια παρουσία του κόμματος, όπως η δίωξη της Εύας Καϊλή. 

Επί της ουσίας, η στόχευση είναι η συνεδρίαση αυτή (που προγραμματίζεται για την ερχόμενη είτε -το πιθανότερο- την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου) να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική καμπάνια, για μια εκστρατεία και πιο κινηματικού χαρακτήρα, που ταιριάζει στον Ανδρουλάκη και στην προεδρική ομάδα.

Ο χώρος που θα επιλεγεί για την συνεδρίαση δεν θα είναι συνηθισμένος, δηλαδή μια αίθουσα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, αλλά κάποιος που θα σηματοδοτεί την έναρξη μιας εντατικής προσπάθειας, η οποία συμπεριλαμβάνει στελέχη και υποψηφίους.

Παράλληλα, ξεκινάει μια απόπειρα κωδικοποίησης του κεντροαριστερού προγράμματος, που παρά τα καλά λόγια που κέρδισε «χάθηκε» στην επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος -στόχος είναι η κάθε κοινωνική ομάδα που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ να γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις του για το κάθε ζήτημα που τους αφορά. Στο ίδιο πλαίσιο κινητοποίησης, τα ηγετικά στελέχη και μαζί ο Ανδρουλάκης -σε ρυθμούς που του επιτρέπει η αποθεραπεία του- θα γυρίσουν την Ελλάδα, αφήνοντας για το τέλος (δηλαδή για την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου) τις περιφέρειες που θα κρίνουν το ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Γλωσσικό reclaiming 

Σε πολιτικό επίπεδο, ο «διμέτωπος» της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται και συμβολικά από την επανοικειοποίηση των λέξεων «πρόοδος» και «σταθερότητα» που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το μήκος κύματος, ο Ανδρουλάκης τόνισε την Κυριακή το βράδυ, στην ομιλία του στην τοπική οργάνωση Χαλανδρίου, πως οι Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κακοποιήσει το νόημά τους: ««Δεν είναι πρόοδος ούτε τα ψευδο – δημοψηφίσματα διχασμού του ελληνικού λαού ούτε τα ψέμματα που έγιναν αυταπάτες ούτε οι πολακικές συμπεριφορές ούτε το πελατειακό κράτος. Δεν είναι σταθερότητα οι υποκλοπές. Δεν είναι σταθερότητα μια κεντρική πολιτική επιλογή, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, αντί να χρησιμοποιείται ως μοχλός ανάπτυξης και σύγχρονων υποδομών, να γίνεται ένα διευρυμένο ΕΣΠΑ και να αξιοποιείται με πελατειακούς όρους από τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν κακοποιηθεί αυτές οι λέξεις από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ.Τσίπρα. Εμείς πρέπει να τους δώσουμε νέο περιεχόμενο», σχολίασε.  

Απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη, τόνισε πως η ατάκα «Σοσιαλ-Καμμένος» απευθύνεται επί της ουσίας στην παράταξη «που με τον αγώνα της κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, όταν ο κ. Μητσοτάκης το έπαιζε αντιμνημονιακός μαζί με τον Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα». Για τον Ανδρουλάκη, ο ελληνικός λαός «αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά, που του πρόσφερε η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και αυτά που βιώνει σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη».  

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024