Οικονόμου: Αλήθεια τώρα κ. Τσίπρα; – Η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει;
«Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού»
Την αντίδραση του μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε και το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της νεανικής καμπάνιας στα social media με τίτλο «Χάου Του». Ειδικότερα η φράση «η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει» ενόχλησε την κυβέρνηση και απάντησε σε ανάλογους τόνους για «συμμορίες» και «βαριοπούλες».
Ανεύθυνος και ξύλινος
Σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα και το νέο video του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Αλήθεια τώρα; Ο κ. Τσίπρας ειλικρινά νομίζει πως το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου για τα Πανεπιστήμιά μας είναι ότι η «αστυνομία μπαίνει και δέρνει»; Πόσο ανεύθυνος, πόσο ξύλινος, πόσο αλλού. Τα Πανεπιστήμιά μας είναι χώρος γνώσης και έρευνας. Είναι δρόμος προσωπικής και κοινωνικής εξέλιξης, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες προκοπής για όλους. Για όλους, εκτός από τις συμμορίες με τις βαριοπούλες, οι οποίες σπάζουν βιβλιοθήκες και χρησιμοποιούν τις φοιτητικές εστίες σαν γιάφκες».
Η αστυνομία μπαίνει και δέρνει
«Θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου αξίζει; Κι εμείς το θέλουμε για σένα» γράφει στα social media ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το νέο, πέμπτο κατά σειρά, βίντεο της νεανικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ «Χάου Του».
Κεντρικό θέμα αυτού του σποτ είναι η παιδεία με αιχμή τα πανεπιστήμια. Το μήνυμα του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στο χώρο της παιδείας συναντάται το σύνολο της πολιτικής Μητσοτάκη που είναι η συνάντηση των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών με τις ακραία δεξιές αντιλήψεις. Έτσι η παιδεία από κοινωνικό αγαθό μετατρέπεται σε εμπόρευμα και τη θέση των δημοκρατικών κατακτήσεων παίρνει ο αυταρχισμός.
Το σποτ εστιάζει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που που αφήνει δεκάδες χιλιάδες νέους εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων και προτείνει την κατάργησή της όπως και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Μάλιστα στο ερώτημα θες να κάνεις τη φοιτητική ζωή που σου ανήκει που θέτει ο πρωταγωνιστής του σποτ δίνει την απάντηση: «ξέχασα, ότι η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια και δέρνει».
- Ο ρόλος της Ελλάδας στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι κινήσεις μέσω αμυντικής διπλωματίας
- Πόλεμος στο Ιράν: Γιατί κορυφαίοι traders πετρελαίου δεν επωφελήθηκαν από την αναταραχή στην αγορά
- Πρεστιάνι: «Τιμωρήθηκα χωρίς αποδείξεις»
- The Expla-in Project| ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση: Πώς ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές στριμώχνουν διπλά την κυβέρνηση
- Lifestyle trends 2026: Μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα
- Ανδρουλάκης; Αυτην την παρακμή θα τη σταματήσουμε μαζί – Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τις απειλές του Ντίλιαν
- Έριν Ο Κόνορ: Καταγγέλλει το Instagram για τη γυμνή μητρότητα
- Έκρηξη στην Κυψέλη: Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από πολυκατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442