Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Παρήγαγε τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών

Ρωσία: Παρήγαγε τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών

Η σούπερ τορπίλη Ποσειδών, χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης»

Η Ρωσία παρήγαγε τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες Ποσειδών με τις οποίες θα εξοπλιστεί το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αμυντική πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

«Τα πρώτα πυρομαχικά Ποσειδών κατασκευάστηκαν και το υποβρύχιο Belgorod θα τα παραλάβει στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το TASS.

Οι τορπίλες Ποσειδών

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει για πρώτη φορά το 2018 για το όπλο που θα γινόταν γνωστό με την ονομασία Ποσειδών, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα θεμελιωδώς νέου τύπου στρατηγικό πυρηνικό όπλο με τη δική του πηγή πυρηνικής ενέργειας.

Στην ομιλία του το 2018, ο Πούτιν δήλωσε πως το βεληνεκές της τορπίλης θα είναι απεριόριστο και ότι θα μπορεί να λειτουργεί σε ακραία βάθη και με ταχύτητα πολλαπλάσια αυτών οποιουδήποτε υποβρυχίου ή άλλων τορπιλών.

«Κάνουν πολύ χαμηλό θόρυβο, έχουν μεγάλες δυνατότητες ελιγμών και είναι πρακτικά αδύνατο να καταστραφούν από τον εχθρό. Δεν υπάρχει κανένα όπλο σήμερα στον κόσμο που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει», είχε δηλώσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πούτιν.

Το Belgorod

Η τορπίλη, έχει χαρακτηριστεί ως το «Οπλο της Αποκάλυψης» και η Ρωσία καυχιέται ότι θα ήταν ικανή να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις προκαλώντας τσουνάμι.

Υπενθυμίζεται ότι, το Belgorod, το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, μπορεί να μεταφέρει έξι πυρηνικές τορπίλες «Poseidon».


Το Belgorod, 30.000 τόνων, χρησιμεύει επίσης ως μητρικό πλοίο για μικρότερα υποβρύχια που οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει για επιχειρήσεις βαθέων υδάτων.

Οι τορπίλες παρομοιάζονται με drones επειδή μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως για να παρακάμψουν τις άμυνες. Έχουν επίσης μια θεωρητικά απεριόριστη εμβέλεια, χάρη στον κινητήρα του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Το γιγάντιο υποβρύχιο έχει επίσης ένα μίνι υποβρύχιο 180 ποδιών αγκυροβολημένο κάτω από αυτό. Το σκάφος 25 ατόμων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα, διάσωση και ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι οι κυβερνήτες του υποβρυχίου, αναφέρονται απευθείας στον Πούτιν και όχι στο ναυτικό της χώρας, καθιστώντας το Belgorod περισσότερο σαν μια υπηρεσία πληροφοριών βαθέων υδάτων παρά σαν ένα συμβατικό υποβρύχιο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024