Τρίτη 11 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Υγειονομικοί διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά της «καταστροφής» του δημόσιου συστήματος υγείας

Ισπανία: Υγειονομικοί διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά της «καταστροφής» του δημόσιου συστήματος υγείας

«Οι περικοπές στη δημόσια υγεία είναι έγκλημα», φώναξαν χιλιάδες υγειονομικοί της Ισπανίας στους δρόμους της Μαδρίτης.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διαδήλωσαν σήμερα, Κυριακή, στη Μαδρίτη ενάντια στην «καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας», όπως λένε, από την συντηρητική περιφερειακή κυβέρνηση.

Ντυμένοι με λευκές ρόμπες και χτυπώντας τύμπανα, πολλοί φώναζαν: «Οι περικοπές στη δημόσια υγεία είναι έγκλημα».

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, με επικεφαλής την Ισαβέλ Ντίαθ Αγιούσο του Λαϊκού Κόμματος, έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 το 2020, για ελλείψεις σε προσωπικό σε νοσοκομεία και κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι η περιφερειακή κυβέρνηση διαλύει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και ευνοεί τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας.

Ντυμένος με στολή «χάρου», κρατώντας ένα ψεύτικο δρεπάνι, ένας διαδηλωτής κρατούσε μια πινακίδα που έγραφε: «Είμαι το σχέδιο της Αγιούσο για την μονάδα επειγόντων περιστατικών».

Πηγή: Reuters

«Έχουμε περίπου 40 ή 50 ασθενείς την ημέρα και μπορούμε να τους δίνουμε περίπου έξι λεπτά στον καθένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μας επιτρέπουν να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα στους ασθενείς», είπε στο Reuters η Άνα Ενκίνας, 62 ετών, γιατρός που εργάζεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στη Μαδρίτη για 37 χρόνια.

Η Αγιούσο αρνείται την κατηγορία ότι η κυβέρνησή της διαλύει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας υπέρ του ιδιωτικού τομέα και λέει ότι οι διαδηλώσεις και οι απεργίες ενορχηστρώνονται από αριστερά κόμματα, ενόψει των φετινών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για να υπονομεύσουν την συντηρητική περιφερειακή κυβέρνηση .

Το Νοέμβριο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης για να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024