Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Έρχονται στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον;

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Έρχονται στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον;

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες που θέλουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι φήμες προκύπτουν από δημοσίευμα του περιοδικού «Hello!», το οποίο επικαλείται πληροφορίες από ελληνικά μέσα. Το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μπάκιγχαμ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επιλέξουν να έρθουν στη χώρα μας για την κηδεία, η άφιξή τους θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Άλλωστε, οι σχέσεις του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας με την Ελλάδα είναι γνωστές. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πριγκίπισσα Άννα και ο πρίγκιπας Εδουάρδος αναμένεται επίσης να βρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γκλύξμπουργκ.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Νωρίτερα, η σορός του θα βρίσκεται από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η λίστα των Ελλήνων που προσκλήθηκαν στη Μητρόπολη

Πλειάδα ισχυρών ελληνικών ονομάτων περιλαμβάνει η λίστα των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα το πρωί την εξόδιο ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η οικογένεια φρόντισε να αποσταλούν άμεσα οι προσκλήσεις σε ισχυρές ελληνικές οικογένειες που κατοικούν εντός και εκτός Ελλάδας για την το τελευταίο αντίο πρώην μονάρχη.

«Γαλαζοαίματοι» από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Αθήνα

Οι προσκεκλημένοι θα φτάσουν από κάθε γωνιά της Ευρώπης μέσα στο επόμενο 48ωρο. Σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, δηλαδή ο ανιψιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος ΣΤ, η σύζυγός του Λετίθια αλλά και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα θα βρεθούν επίσης η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ.

Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα συνοδευόμενη από την πρώην βασίλισσα Βεατρίκη.

Αύριο, Κυριακή 15 Ιανουαρίου, θα έρθουν ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον. Στην κηδεία του Κωνσταντίνου αναμένεται να βρεθεί επίσης ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας. Στην Αθήνα αναμένεται και ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Οι αφίξεις των βασιλικών ζευγών θα συνεχιστούν και ανήμερα της κηδείας, οπότε την Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, εκπροσωπώντας την βρετανική βασιλική οικογένεια.Αδιευκρίνιστο ακόμη παραμένει εάν θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ ή ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Στη λίστα με τους περισσότερους από 180 καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πολιτικοί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024