Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Austin Butler: Έβαλα σε παύση τη ζωή μου για δύο χρόνια

Austin Butler: Έβαλα σε παύση τη ζωή μου για δύο χρόνια

Με τον χορό των βραβείων να έχει ήδη ξεκινήσει, Χρυσές Σφαίρες, υποψήφιος των SAG Awards δεν αποκλείεται να τον δούμε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Ο ηθοποιός από την Καλιφόρνια, μόλις 31 Μαϊων ξεκίνησε την καριέρα του από τη μικρή οθόνη. Οι πρώτοι του ρόλοι ήταν στο Disney Channel και το Nickelodeon, ενώ συνέχισε αργότερα με εμφανίσεις σε εφηβικά δράματα και ακολούθησε ο ρόλος του ως Wil Ohmsford στη σειρά φαντασίας «The Shannara Chronicles» του MTV και ως Sebastian Kydd στο «The Carrie Diaries» του CW, που τον έκαναν να ξεχωρίσει.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του όνειρο ήταν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Από μικρός έπαιζε πιάνο και κιθάρα ενώ η φωνή του ξεχώριζε από την εποχή του σχολείου.

Οι ταινίες και οι σημαντικές συνεργασίες

Στη μεγάλη οθόνη μεταπήδησε το 2018, όμως ένα σημαντικό άνοιγμα έγινε το 2019, όταν έπαιξε στην ταινία του Quentin Tarantino, «Once Upon A Time in Hollywood» (ελλ. τίτλος Κάποτε στο… Χόλιγουντ). Το μεγάλο break ήρθε όταν ανέλαβε τον απαιτητικό ρόλο του Elvis, στην ομώνυμη, γεμάτη γκλίτερ, τραγούδι και δράμα ταινία του Baz Luhrmann.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός όταν έστειλε το υλικό για την οντισιόν προτίμησε τη συναισθηματική ερμηνεία του στο Unchained Melody και τα κατάφερε, αφού κέρδισε κατευθείαν τον σκηνοθέτη. Μάλιστα κατάφερε να υπερτερήσει ενάντια σε μεγάλα ονόματα και ταλαντούχους ηθοποιούς, ανάμεσά τους ο Harry Styles, ο Miles Teller και ο Ansel Elgort.

Η Lisa Marie Presley έδωσε την έγκρισή της για τον Austin Butler πριν κυκλοφορήσει η ταινία

«Είναι σχεδόν σαν να τον κατεύθυνε. Έβαλε ό,τι είχε, την καρδιά του, την ψυχή του, ό,τι είχε στην έρευνα, στο διάβασμα, στην παρακολούθηση, στη μάθηση. Τον τίμησε με κάθε δυνατό τρόπο», είχε πει σε συνέντευξή της.

Μάλιστα, τον Μάιο, μίλησε και δημόσια μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram για την ταινία και τον πρωταγωνιστή της, γράφοντας «Αν ο Butler δεν κερδίσει Όσκαρ για τον ρόλο, θα φάω το ίδιο μου το πόδι. Μπορείς να νιώσεις και να δεις την αγνή αγάπη του Baz, τη φροντίδα και τον σεβασμό για τον πατέρα μου, σε όλο αυτό το όμορφο φιλμ και είναι επιτέλους κάτι που εγώ, τα παιδιά μου και τα παιδιά τους, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι.»

Ακόμα και μετά την κυκλοφορία, οι δυο τους κράτησαν επαφή, με τον ηθοποιό να εμφανίζεται και στο πάρτι γενεθλίων που διοργανώθηκε για τον Έλβις, το οποίο θα σηματοδοτούσε τα 88α γενέθλιά του.

Οι θυσίες για το ρόλο

Όταν πήρε το αγαλματίδιο από τις Χρυσές Σφαίρες είπε «Είχα τρία χρόνια που ήταν το μοναδικό μου επίκεντρο, οπότε είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κομμάτια του στο DNA μου και θα είμαι πάντα συνδεδεμένος».

Ενώ παλαιότερα είχε πει σε συνέντευξή του «Κατά τη διάρκεια του Elvis, δεν είδα την οικογένειά μου για περίπου τρία χρόνια. Είχα μήνες που δεν μιλούσα σε κανέναν και όταν μιλούσα, το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν ο Elvis».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024