Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία του,  τι θα γίνει με το λαϊκό προσκύνημα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία του, τι θα γίνει με το λαϊκό προσκύνημα

Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου την Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι  ενώ νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης οικογένειας – εκκλησίας έτσι ώστε η σορός να παραμείνει για μερικές ώρες στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε .

Οι βασιλικές παρουσίες που θα παρευρεθούν στην κηδεία

Εν τω μεταξύ, πολλοί είναι οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ χθες (12/1) οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσώρας η εικόνα ότι προτίθεται να δώσουν το παρών οι εξής:

Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου Ερρίκος, Διάδοχος Νορβηγίας Χάακον, επίτιμος βασιλιάς Ισπανίας Χουάν Κάρλος, βασιλιάς Σουηδίας Κάρολος, βασιλιάς και βασίλισσα Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και Μάξιμα, βασίλισσα Δανίας Μαργκρέτε.

Τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο σε στενό οικογενειακό κύκλο

Εν τω μεταξύ, λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οικογένειά του συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο και τέλεσαν τρισάγιο

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ασπάστηκαν η σύζυγός του Άννα-Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος μαζί με τις συζύγους τους, η κόρη του Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία μαζί με την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη, τα εγγόνια του, παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος, λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποφάσισε κάτω από άκρα μυστικότητα να τελέσει το τρισάγιο στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων για να τον αποχαιρετήσουν.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024