Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Να κατάσχονται οι περιουσίες όσων εναντιώνονται στον πόλεμο της Ουκρανίας» λέει σύμμαχος του Πούτιν

Ρωσία: «Να κατάσχονται οι περιουσίες όσων εναντιώνονται στον πόλεμο της Ουκρανίας» λέει σύμμαχος του Πούτιν

Ο Βιατσέσλαβ Βόλοντιν, έκρινε ότι τα ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν την επιβολή βαριών προστίμων σε όσους εκφράζονται εναντίον αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, δεν είναι αρκετά αυστηρά

Στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα να κατάσχονται οι περιουσίες ή οι πόροι Ρώσων οι οποίοι δυσφημίζουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κι εναντιώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος οδεύει να συμπληρώσει έντεκα μήνες.

Ο Βιατσέσλαβ Βόλοντιν, ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας (της κάτω Βουλής της Ρωσίας), έκρινε ότι τα ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν την επιβολή βαριών προστίμων σε όσους εκφράζονται εναντίον αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, δεν είναι αρκετά αυστηρά.

Απίστευτες καταγγελίες για πρακτικές της Ρωσίας

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως καταγγελίες για τις πρακτικές που εφαρμόζει η Ρωσία να στέλνονται τραυματίες στρατιωτικοί στο πεδίο τη μάχης χωρίς να υπάρχει απόφαση της επιτροπής στρατιωτικών γιατρών.

Αυτό μετέδωσε ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo επικαλούμενος τη γραμματέα της Ένωσης επιτροπών μητέρων στρατιωτών Βαλεντίνα Μέλνικοβα.

Σύμφωνα με την Μέλνικοβα, από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, στρατιώτες που έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία, μετά την νοσηλεία τους στέλνονται στο πεδίο της μάχης όχι με απόφαση της στρατιωτικής ιατρικής επιτροπής αλλά με απόφαση του διοικητή της μονάδας τους.

Με βάση τα στοιχεία της Ένωσης μητέρων στρατιωτών, τέτοια περιστατικά υπάρχουν «ανεπίτρεπτα πολλά».

Αναφέρεται ότι στο μέτωπο επιστρέφουν στρατιωτικοί με θραύσματα στα άκρα τους και διάτρητους πνεύμονες, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί από την Ένωση μητέρων στρατιωτών. Σύμφωνα με την Μέλνικοβα, δυο στρατιωτικούς με βαριά τραύματα στους πνεύμονες, οι διοικητές τούς έστειλαν στο πεδίο της μάχης, παρακάμπτοντας την ιατρική στρατιωτική επιτροπή. Το ίδιο συνέβη και με αρκετούς στρατιώτες οι οποίοι τραυματίσθηκαν από θραύσματα στα άκρα τους, τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί.

Αναφέρονται επίσης περιπτώσεις στρατιωτικών που εστάλησαν στο μέτωπο, αφότου είχαν νοσηλευθεί με έλκος όπως και εκείνοι οι οποίοι πριν την έναρξη της εισβολής είχαν υποστεί εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024