Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
C. Tavares: Δογματική η προσέγγιση της αμιγούς ηλεκτροκίνησης

C. Tavares: Δογματική η προσέγγιση της αμιγούς ηλεκτροκίνησης

Ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis, εξέφρασε από την έκθεση CES, για ακόμα μια φορά την ανάγκη για την υιοθέτηση μιας ορθολογικής πολιτικής σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares δήλωσε στα περιθώρια της έκθεσης CES ότι ο πολυεθνικός όμιλος, δεν σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με το lobbying, διακόπτοντας οποιαδήποτε τέτοιου είδους διαπραγμάτευση, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό ήδη πριν το τέλος του 2022 ο όμιλος δεν αποτελεί πλέον μέλος του ACEA, του lobby ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτου, μια κίνηση που αντικατοπτρίζει επακριβώς το σκεπτικό του επικεφαλής του ομίλου και άλλοτε προέδρου και του ACEA.

«Δεν έχουμε πλέον λομπίστες. Δεν διαπραγματευόμαστε πια. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να πάρουν τις απαιτούμενες αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε ταχύτεροι από τους κανονισμούς» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας παράλληλα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να προλαμβάνει ότι η πολιτική θα επιβάλει ως το επόμενο βήμα σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

O Carlos Tavares όπως και η πλειονότητα των στελεχών της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εκφράσει επανειλημμένως την έμμεση πλην σαφή δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη, αποφασίζουν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε σχέση με το ζήτημα περιορισμού των εκπομπών ρύπων.

Συγκεκριμένα ο Carlos Tavares έχει ζητήσει επανειλημμένως ο σχεδιασμός για την νέα περιβαλλοντική νομοθεσία να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε μέσα πίεσης και μεταβλητές παραμέτρους.

«Κατά την άποψή μου, υπάρχουν δύο οπτικές στον κόσμο προκειμένου να λύσουμε το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα: υπάρχει η πραγματιστική οπτική και η δογματική οπτική. Η πραγματιστική οπτική επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα με ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ και αποτελεσματικό τρόπο, μεταχειριζόμενη ένα έξυπνο μείγμα τεχνολογίας κινητήρων. Η δογματική από την άλλη έγκειται στην πεποίθηση ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρίες», τόνισε ο ίδιος.

Διευκρινίζοντας τις σκέψεις του, ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis ανέφερε επίσης ότι οι ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπές ρύπων που τίθενται στην ΕΕ με ορίζοντα το 2035 αφορούν μόνο τις νέες ταξινομήσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον κύριο όγκο των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν. Όπως πρόσθεσε, πολλοί καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούριο αυτοκινήτων, ιδίως στην συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία και όταν οι τιμές των αυτοκινήτων αυξάνονται προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την εναρμόνιση με τις νέες, αυστηρότερες προδιαγραφές.

«Αντί για αυτό, οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να οδηγούν για ακόμα περισσότερο τα παρωχημένης τεχνολογίας και πιο επιβλαβή για το περιβάλλον αυτοκίνητά τους», κατέληξε ο ίδιος.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024