Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Επιμένει η Wagner - «Απελευθερώθηκε το Σολεντάρ, 500 νεκροί Ουκρανοί» - Διαψεύδει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Επιμένει η Wagner – «Απελευθερώθηκε το Σολεντάρ, 500 νεκροί Ουκρανοί» – Διαψεύδει ο Ζελένσκι

Άλλα λέει η Wagner, αλλά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το Σολεντάρ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν επιμένει σήμερα ότι οι δυνάμεις του «έχουν απελευθερώσει πλήρως» την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία, αφού σκότωσαν περίπου 500 ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες που προηγήθηκαν.

«Θέλω να επιβεβαιώσω την πλήρη απελευθέρωση και εκκαθάριση της περιοχής του Σολεντάρ από δυνάμεις του ουκρανικού στρατού… Οι ουκρανικές δυνάμεις που αρνήθηκαν να παραδοθούν, εξολοθρεύτηκαν» υποστήριξε ο Πριγκόζιν.

Οι μαχητές της Wagner «σκότωσαν περίπου 500 στρατιώτες. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη με πτώματα Oυκρανών στρατιωτών», αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση.

Διάψευση από τον Ζελένσκι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Wagner και υπογραμμίζει ότι οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή του Σολεντάρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

«Το κράτος-τρομοκράτης και οι προπαγανδιστές του επιχειρούν να παραπλανήσουν, υποστηρίζοντας ότι τμήμα της πόλης μας, του Σολεντάρ, βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται. Το μέτωπο του Ντονέτσκ κρατάει γερά», διεμήνυσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την προσπάθειά τους να καταλάβουν την πόλη Σολεντάρ και να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024