Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 64-60 από τη Μονακό για την 18η αγωνιστική της Euroleague, σε μία αναμέτρηση όπου οι επιθετικές αρετές των Πειραιωτών πήγαν… περίπατο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αστοχία του Σάσα Βεζένκοφ, με τους Μονεγάσκους να καταφέρνουν κάτι αξιοσημείωτο και μάλιστα όχι για πρώτη φορά.
Ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού, είδε χθες βράδυ στο Πριγκιπάτο, να τερματίζεται ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς για πρώτη φορά μετά από 22 συνεχόμενα παιχνίδια δεν σκόραρε ούτε ένα τρίποντο, έχοντας 0/4 προσπάθειες.
Αυτό ήρθε να προστεθεί στη γενικότερη αστοχία του Ολυμπιακού πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν μόλις 8/29 εύστοχα τρίποντα.
Επίσης είναι εμφανές πως ο Σάσα, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα και τον άφησε εκτός από τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Καρδίτσα και τον Παναθηναϊκό, δεν έχει επιστρέψει στο 100% των δυνατοτήτων του, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την Αρμάνι, την προηγούμενη εβδομάδα.
Το «διαβολικό» της υπόθεσης είναι πως τελευταία φορά που δεν είχε βάλει τρίποντο ο αρχισκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού σε ένα ματς ήταν και πάλι κόντρα στην Μονακό, στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για την επική σειρά των Playoffs.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.