Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καλύτερη δουλειά για το 2023 - Αυτές είναι οι περιζήτητες θέσεις

Η καλύτερη δουλειά για το 2023 – Αυτές είναι οι περιζήτητες θέσεις

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη δουλειά για το 2023; Αυτός ο οδηγός θα διευκολύνει τις αποφάσεις σου.

Και ενώ οι απολύσεις σε Meta, Salesforce και Amazon προβληματίζουν όσους δραστηριοποιούνται στον χώρο, ο προγραμματιστής λογισμικού βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων επαγγελμάτων που μπορεί κάποιος να κάνει για το 2023. Είναι η καλύτερη δουλειά που θα μπορούσε να επιλέξει κάποιος.

Ο προγραμματιστής λογισμικού, σύμφωνα με τη λίστα του US News & World Report για τις καλύτερες θέσεις εργασίας που μεταφέρει το Bloomberg, κατέκτησε την πρώτη θέση. Μια άνοδος τεσσάρων θέσεων συγκριτικά με την πέμπτη θέση που είχε βρεθεί το επάγγελμα για το 2022. Και αυτό παρά το κύμα απολύσεων σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Το US News ανέλυσε τα στοιχεία από το Bureau of Labor Statistics στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να κατατάξει τις θέσεις εργασίας ανάλογα με τη ζήτηση, την ανάπτυξη, τον μέσο μισθό, το ποσοστό απασχόλησης, τις μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης, τα επίπεδα άγχους και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Και μπορεί τα στοιχεία να αφορούν την αμερικανική αγορά, αποτυπώνουν όμως σε μεγάλο βαθμό τάσεις που ισχύουν παγκοσμίως. Ειδικά σε μια περίοδο που ευδοκιμεί το φαινόμενο των Digital Nomads και στη χώρα μας.

Η εργασιακή ασφάλεια αποκτά για το 2023 ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η απειλή της ύφεσης και το κύμα των απολύσεων που έχει ήδη ξεκινήσει στις εταιρείες του Big Tech κάνουν τους εργαζόμενους να αφήνουν τον τεχνολογικό κλάδο. Αναζητούν κατά κύριο λόγο πιο σταθερούς τομείς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ZipRecruiter, πάνω από το ένα τέταρτο των εργαζομένων που απολύθηκαν από τις τεχνολογικές εταιρείες μετακινήθηκαν σε εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. Για όσους θέλουν να παραμείνουν στον χώρο της τεχνολογίας, οι υποψήφιοι ανταγωνίζονται για μια όλο και μικρότερη δεξαμενή θέσεων.

Αν και οι προοπτικές φαίνεται να έχουν «σκοτεινιάσει», οι ευκαιρίες εξακολουθούν να είναι άφθονες εκτός της Bay Area. Αδυνατώντας να φτάσουν τους μισθούς της Silicon Valley, οι επιχειρήσεις σε παραδοσιακούς κλάδους υποφέρουν εδώ και καιρό από ελλείψεις σε προσωπικό που να ασχολείται με τον προγραμματισμό λογισμικού. Και τώρα εμφανίζονται πρόθυμες να αρπάξουν κορυφαία ταλέντα.

Για όσους πάλι αναζητούν τη μέγιστη εργασιακή ασφάλεια, το US News δίνει τον απόλυτο νικητή. Σύμφωνα με την έκθεση, 13 από τα 20 κορυφαία επαγγέλματα με την υψηλότερη εργασιακή ασφάλεια είναι αυτά στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Κυρίως με θέσεις όπως νοσηλευτής και διευθυντής ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών.

Τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για το 2023

1. Προγραμματιστής λογισμικού
2. Νοσηλευτής
3. Στέλεχος ιατρικών υπηρεσιών
4. Βοηθός γιατρού
5. Αναλυτής ασφάλειας πληροφορικής
6. Φυσικοθεραπευτής
7. Οικονομικό στέλεχος
8. IT manager
9. Web developer
10. Οδοντίατρος

Τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια

1. Θεραπευτής αναπνευστικού
2. Web developer
3. Καρδιαγγειακός τεχνολόγος
4. Επιδημιολόγος/Επιστήμονας ιατρικής
5. Χρηματοοικονομικός αναλυτής
6. Τεχνικός περιβαλλοντικής επιστήμης και προστασίας
7. Ψυχολόγος σε σχολείο
8. Διαχειριστής βάσης δεδομένων
9. Πιστοποιημένος νοσηλευτής
10. Στέλεχος ιατρικών υπηρεσιών.

Όσο για τη χειρότερη δουλειά για το 2023; Σύμφωνα με το US News, είναι ο πωλητής καταστήματος και ακολουθεί ο ταμίας σε σούπερ μάρκετ.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024