Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέντρο ελέγχου οδικής ασφάλειας ιδρύει ο Δήμος Καλαμαριάς

Κέντρο ελέγχου οδικής ασφάλειας ιδρύει ο Δήμος Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς επιχειρεί να αυξήσει την οδική ασφάλεια στα διοικητικά του όρια ιδρύοντας και ειδικό κέντρο ελέγχου.

Το έργο με τίτλο «Ενδυνάμωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Καλαμαριάς», ενέταξε ο Δήμος στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε 19 σηματοδοτούμενους κόμβους και 6 προειδοποιητικούς αναλάμποντες σηματοδότες, αρμοδιότητας του δήμου Καλαμαριάς, οι οποίοι συνθέτουν το δίκτυο ελέγχου κυκλοφορίας του δήμου.

Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός πεδίου και να επαναπροσδιοριστεί η λειτουργία (προγρ/τα σηματοδότησης, συντονισμός κ.λ.π.) κρίσιμων εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμαριάς, να εγκατασταθεί Κέντρο Ελέγχου και τέλος σε πολυσύχναστες ή/ και σημαντικές διαβάσεις πεζών να εγκατασταθούν καταμετρητές αντίστροφης μέτρησης (countdown) και κομβία κλήσης πεζών για ΑμΕΑ.

Ειδικότερα οι επεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, όπως διαγράμμιση, σήμανση οριζόντια και κατακόρυφη, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος,  στηθαία ασφαλείας, Η/Μ εγκαταστάσεις εργασίες ηλεκτροφωτισμού κλπ.

Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024