Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τόπαλος: «Έγκλημα εάν αποδειχτεί ότι συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης»

Βασίλης Τόπαλος: «Έγκλημα εάν αποδειχτεί ότι συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης»

Τι δηλώνει πρώην πρωταθλητής και έμπειρος προπονητής πυγμαχίας - Τι αναμένουν από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης οι Αρχές - Νέες καταθέσεις

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του Βασίλη Τόπαλου που τον οδήγησε στον θάνατο.

Μέχρι τώρα είναι αδιευκρίνιστα τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας όταν στις 16 Δεκεμβρίου ένιωσε μια αδιαθεσία και πήγε στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε βρέθηκε με αιμάτωμα στο κεφάλι.

Οι έρευνες

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο τι προηγήθηκε πριν χάσει τις αισθήσεις του νεαρός αθλητής και τι προπόνηση έκανε στο γυμναστήριο που είχε πάει.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο έμπειρος προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης, έκανε λόγο για έγκλημα εάν αποδειχτεί ότι ο 16χρονος συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης, το πολυσυζητημένο σπάρινγκ, όπως αποκαλείται, εκείνο το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του.

«Έγκλημα αν αποδειχθεί… »

«Εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;», δήλωσε.

«Μπήκε στο θρόνο, θα πηγαίνει στα τσίρκα να μαλώνει και θα πηγαίνει στο κάθε σύλλογο να τον κάνουν τι; Με τους συλλόγους υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ξύλο, τον βλέπουν »τώρα ήρθε εδώ κάτσε να τον ταπεινώσουμε». Υπάρχει και αυτό. Και αν δεν είναι ο προπονητής έμπειρος να τον φρενάρει, τι γίνεται; Δεν έχω δει μέχρι τώρα αθλητή να μπαίνει στο μπάνιο – και είμαι 64 χρονών – δεν έχω δει κανένα να πέφτει», δήλωσε.

Νέες καταθέσεις

Οι νέες καταθέσεις και οι συμπληρωματικές που αναμένεται να πάρει η αστυνομία τα επόμενα 24ωρα από όσους ήταν στο γυμναστήριο το μοιραίο πρωινό αλλά και τα νέα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης – νεκροτομής θα δείξουν αν το οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι του 16χρονου Βασίλη δικαιολογείται από την πτώση μέσα στο μπάνιο ή όχι.

Σύμφωνα με το MEGA, τουλάχιστον 15 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν για το τραγικό συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής. Και από τις 15 καταθέσεις δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ή μαρτυρία που να κάνει αναφορά σε σκληρή προπόνηση ή κάποιο χτύπημα του 16χρονου πυγμάχου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πως το μοιραίο χτύπημα του Βασίλη Τόπαλου προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του μπάνιου, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο, με την Ελληνική Αστυνομία να εικάζει πως πιθανότατα λειτούργησαν συσσωρευτικά κάποια χτυπήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024