Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τόπαλος: Νέες καταθέσεις για το θάνατό του – Θα δώσουν απαντήσεις οι ιατροδικαστές;

Βασίλης Τόπαλος: Νέες καταθέσεις για το θάνατό του – Θα δώσουν απαντήσεις οι ιατροδικαστές;

Τις κρίσιμες λεπτομέρειες της υπόθεσης του Βασίλη Τόπαλου εξετάζουν οι αστυνομικοί.

Τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου γύρω από τον αδόκητο χαμό του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου αναζητούν οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις από όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γυμναστήριο, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και στις λεπτομέρειες τόσο των ασκήσεων που έκαναν οι αθλητές, όσο και των κινήσεων του αδικοχαμένου 16χρονου.

Αρκετά άτομα στο γυμναστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο, την ώρα που κατέρρευσε ο Βασίλης Τόπαλος βρίσκονταν και προπονούνταν 15 άτομα.

Αυτά, έχουν κληθεί να καταθέσουν στους αστυνομικούς του τμήματος αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους –που έχει αναλάβει την υπόθεση. Κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί στη ΓΑΔΑ, ενώ κάποιοι αναμένεται να βρεθούν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας τις επόμενες ημέρες, προκειμένου οι αστυνομικοί να σχηματίσουν όσο το δυνατόν την καλύτερη εικόνα για τα όσα συνέβησαν στο γυμναστήριο το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να συγκρίνουν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και να αναζητήσουν πιθανά κενά στα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να ληφθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Τα άτομα που έχουν μιλήσει στις Αρχές μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνουν όσα έχουν δηλώσει και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, αλλά και ο πατέρας του άτυχου πυγμάχου: ότι εκείνη την ημέρα δεν γίνονταν sparring, αλλά έντονη προπόνηση με στόχους.

Απαντήσεις από τους ιατροδικαστές

Το μεγάλο βάρος στη διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να πέσει στους γιατρούς που εξέτασαν τον Βασίλη Τόπαλο μόλις έφτασε στο Τζάνειο και τους ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή του αδικοχαμένου πρωταθλητή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληφορορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας». Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, σημαίνει ότι «η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα».

Παράλληλα, κρίσιμες είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις που υπεβλήθη την ημέρα του τραυματισμού του ο 16χρονος αθλητής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν λάμβανε κάποιο φάρμακο ή σκεύασμα που μπορεί να του προκάλεσε το λιποθυμικό επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 16χρονος είχε λιποθυμικό επεισόδιο σε γυμναστήριο, κάτι που αποκάλυψε ο πατέρας του.

«Αυτό συνέβη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αλλά δεν ήταν κάτι που μας ανησύχησε. Διότι σ’ αυτό το άθλημα τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά κυρίως από την ένταση των προπονήσεων σε υψηλό επίπεδο» είχε αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου.

Γιδάκος: «Δεν έγινε sparring»

Η μοιραία προπόνηση του Βασίλη Τόπαλου γινόταν παρουσία του πατέρα του, λόγω του γεγονότος ότι ο αθλητής ήταν ανήλικος, αλλά και του προπονητή και ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, Νίκου Γιδάκου.

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, ο κ. Γιδάκος υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA πως δεν γινόταν sparring, αλλά έντονη προπόνηση.

«Κάναμε στόχους, κάναμε κάποιες ταχύτητες και στο τέλος κάναμε κάποια τακτική» είπε ο κ. Γιδάκος και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή σφύριξα για το time, την ξεκούραση των αθλητών και κάποια στιγμή ο Βασίλης κατευθύνθηκε προς τις τουαλέτες. Αυτό ακριβώς είδανε εμένα τα μάτια μου».

Παράλληλα, ο κ. Γιδάκος απάντησε και για όσα ακούγονται ότι ο νεαρός αθλητής είχε βρεθεί στον ίδιο χώρο και την προηγούμενη ημέρα, όπου έκανε σκληρή προπόνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο αντίπαλος του Βασίλη

Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο 16χρονος έκανε προπόνηση με έναν Γεωργιανό αθλητή, μεγαλύτερο σε ηλικία και πιο σωματώδη από τον ίδιο, με εμπειρία 200 αγώνων, ο κ. Γιδάκος δήλωσε πως δεν έχει τέτοιον αθλητή στο γυμναστήριό του, κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει και η αθλητική ομοσπονδία.

«Αυτός ο Γεωργιανός που λένε και ακούγεται όλη την ώρα, είναι ένα παιδί το οποίο είναι 56 κιλά και έχει 11 αγώνες. Και πέρυσι η Ομοσπονδία δεν τον άφησε να παίξει, επειδή ακριβώς είχε πολύ λίγους αγώνες» συμπλήρωσε.

«Ταύτιση των καταθέσεων»

«Είμαστε σε αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης και της νεκροτομής για να δούμε ακριβώς τα ευρήματα. Επιπλέον στοιχεία είναι και οι ιατρικές εξετάσεις της ημέρας του τραυματισμού του άτυχου νέου και φυσικά και οι τοξικολογικές εκείνης της ημέρας» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του κ. Γιδάκου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις όσων ήταν στο γυμναστήριο εκείνη την ημέρα, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως υπάρχει μία ταύτιση μεταξύ της κατάθεσης του πατέρα και του προπονητή, ενώ ερωτώμενος για την παρουσία ιατρού στο γυμναστήριο, απάντησε πως δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα γιατί δεν διεξήχθησαν αγώνες.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024