Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ροπωτό Τρικάλων: Επισκέπτες ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα video

Ροπωτό Τρικάλων: Επισκέπτες ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα video

Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν το 2012, μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε την καταστροφή αρκετών σπιτιών, με κάποια να κόβονται στη μέση, και άλλα που έμειναν όρθια να κυλούν στην πλαγιά του βουνού.

Πριν 55 χρόνια, στο χωριό των Τρικάλων, που βρίσκεται στη νότια Πίνδο με το όνομα Ροπωτό το έδαφος άρχισε να υποχωρεί σταδιακά.

Το έντονο γεωλογικό φαινόμενο της καθίζησης, «ρουφούσε» κυριολεκτικά τον οικισμό, καταστρέφοντας σπίτια και δρόμους. Η ανησυχία των κατοίκων μεγάλη, αφού άρχισαν σιγά -σιγά να το εγκαταλείπουν. Μάλιστα, σήμερα όλοι μιλούν για ένα «χωριό φάντασμα» που ερημώθηκε.

Το περίεργο και επικίνδυνο γεωλογικό φαινόμενο

@faihhtzima Κουνιέσαι και λυγιέσαι…🥴 #ροποτο #ροποτοεκκλησια #trikala #roadtrip #ropoto #φυπシ #φυ #foryou #fyp #4you #greektiktok #mpesfypgamw @avramidis_th @MariaPap @Giannis Ogr ♬ Σαν περπατάς παραπατάς – Live – Κώστας Τσαρουχάς

@balentinaptk @Kostas Kapranas 😂 #trikalagreece #trikala #panagiapougernei ♬ πρωτότυπος ήχος – Tms Gavalas….

Tik Tok και επικινδυνότητα

Ωστόσο, στο Ροπωτό Τρικάλων υπάρχουν ετοιμόρροπα κτήρια, τα οποία έχουν πάρει κλήση. Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου του 2012 μέρος του χωριού παρασύρθηκε για 40 περίπου μέτρα προς το κάτω μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να θαφτούν στο χώμα ενώ άλλα απλά κύλησαν στο βουνό όπου παραμένουν γυρτά. Ανάμεσα σε αυτά και η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου, η οποία είναι ασταθής και ετοιμόρροπη και για αυτό υπάρχει ταμπέλα απαγόρευσης της εισόδου καθώς η κατολίσθηση συνεχίζεται. ΤΟ κτίριο  έχει μετακινηθεί πάνω από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει μία κλίση 17 μοιρών προς τα αριστερά.

@dimitris_koutsoukis Η καλύτερη τούμπα εβερ, όσοι εχετε παει ξερετε🤣#foryou #greece ♬ πρωτότυπος ήχος – Tms Gavalas….

Παρά την επικινδυνότητα της τοποθεσίας, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες οι οποίοι μπαίνουν στο ναό και τραβούν βίντεο για να δείξουν τη μεγάλη κλίση που έχει πλέον το κτίριο. Φυσικά αδοαφορώντας ότι το κτίριο μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024