Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εξαίρεση στον κανόνα του Αλμέιδα

Η εξαίρεση στον κανόνα του Αλμέιδα

Πώς κατάφερε να κερδίσει τα αποδυτήρια

Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Ματίας Αλμέιδα κατά το διάστημα αυτό των πρώτων μηνών της παρουσίας του στην ΑΕΚ, είναι το ακόλουθο: έχει τους δικούς του κανόνες που προφανώς τους ακολουθεί απαρέγκλιτα. Εδώ η αναφορά δεν έχει να κάνει με το ωραίο και πιεστικό ποδόσφαιρο που αποδίδει σε πολλά παιχνίδια η ΑΕΚ, ούτε στη δημιουργία ευκαιριών και την προσπάθεια να επιβληθεί στον αντίπαλο.

Η σχετική επισήμανση «αγγίζει» τον τρόπο που… κέρδισε τα αποδυτήρια ο Αλμέιδα, το πώς «πέρασε» στους ποδοσφαιριστές  τη δική του λογική περί δικαιοσύνης. Κάπως έτσι κατάφερε να «απλώσει» το ρόστερ, πάει να πει ότι ανά πάσα στιγμή έχει διαθέσιμους και αυξημένη διάθεση παίκτες. Αυτοί δε, βλέπουν την είσοδό τους στην ενδεκάδα ως μια ευκαιρία να μονιμοποιηθούν και αυτό μόνο ως σχήμα λόγου δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ιδού: ένα από τα δυνατά μεταγραφικά χτυπήματα της ΑΕΚ το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν ο Γιόνσον. Ικανός αμυντικός χαφ, δηλαδή σε μια θέση με ζητήματα για την Ενωση. Αμέσως βασικός έως το χρονικό σημείο που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού. Τότε, πήρε θέση ο Σιμάνσκι και επειδή όντως βοήθησε, όταν επέστρεψε ο Γιόνσον έβλεπε τους αγώνες από τον πάγκο μέχρι να έρθει  ξανά η δική του σειρά. Ενεκα ενός νέου απρόοπτου, δηλαδή μετά την είσοδο στα πιτς του Γκατσίνοβιτς!

Δεύτερο παράδειγμα και ίσως τρανταχτό, η περίπτωση με τον «άσο». Ο Στάνκοβιτς αποκτήθηκε για βασικός και ως τέτοιον τον βρήκε ο Αργεντινός τεχνικός. Λογικό. Ηταν ο πρώτος του γκολκίπερ. Την ώρα που χρειάστηκε να μείνει έξω, ο Αθανασιάδης ήρθε με φόρα και όχι μόνο διεκδίκησε τη φανέλα, αλλά καθιερώθηκε και ο αλλοδαπός τερματοφύλακας έμεινε να τον βλέπει. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν «παίζει» να έχουμε νέα δεδομένα στο επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την τόσο ευαίσθητη θέση.

Και επίσης: με τα γαλόνια του πρωταθλητή κόσμου (Γαλλία 2018 ) προέκυψε στα Σπάτα ο Σιντιμπέ. Για πολλούς, με…περίπατο θα βρισκόταν μπροστά από τον Ρότα. Αμ δε…Ο μπακ με το πάθος και τη μεστή παρουσία, κράτησε τη θέση και ο πολυδιαφημισμένος Γάλλος δυσκολεύεται να βρει χώρο και χρόνο.

Οσον αφορά στην εξαίρεση, την έκανε ο ίδιος ο Αλμέιδα στον δικό του κανόνα! Αναμφίβολα έχει το ενδιαφέρον αλλά και η εξήγηση φανερώνει ένα «άλλο σκεπτικό». Δεν χρειάζεται να τονιστεί ο κομβικός ρόλος του Βίντα στην ενδεκάδα: ήταν απών από τη μίνι προετοιμασία λόγω  του Μουντιάλ και όχι απόλυτα έτοιμος όταν επέστρεψε από το Κατάρ, οπότε ο Μήτογλου ένιωσε πως ήρθε η σειρά του. Καλές εμφανίσεις, γκολ στον Βόλο και εκεί που πίστεψε πως μπορεί, ξανά ο Βίντα βασικός κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο Κροάτης δεν ήταν αυτό που λέμε «σούπερ», ωστόσο ο Αλμέιδα τον προετοίμασε εν όψει του ματς με τους Πράσινους ώστε να μην τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά. Γιατί το δίδυμο των Βίντα- Μουκουντί στην άμυνα της ΑΕΚ θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Εστω κι αν χρειάστηκε ο προπονητής να «ακυρώσει» για μια φορά το δικό του σκεπτικό περί ιεραρχίας, αυτό που λέει πως «όποιος πάει καλά, δύσκολα βγαίνει από το βασικό σχήμα»…

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024