Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιντώτας: Θυμάται την ΑΕΚ και τον Σεραφείδη αλλά μένει αήττητος απέναντί της

Τσιντώτας: Θυμάται την ΑΕΚ και τον Σεραφείδη αλλά μένει αήττητος απέναντί της

Η ιστορία του πορτιέρο

Πώς τα φέρνει η ζωή. Ο Παναγιώτης Τσιντώντας, ένας «άσος» που έκανε 58 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ και πανηγύρισε τίτλο πρωταθλήματος μαζί της, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ κόντρα στην ομάδα που αγάπησε. Το ακόμη σημαντικότερο; Το …παιδί του Στέλιου Σεραφείδη, ακριβώς έναν χρόνο μετά το φευγιό του άλλοτε εμβληματικού τερματοφύλακα της Ενωσης, ήταν παρών σε αγώνα που σηματοδότησε αλλαγές στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Για να αντιληφθούν οι πάντες τι σήμαινε ο Σεραφείδης για τον Τσιντώτα, ιδού: «Είχαμε μια ιδιαίτερη σχέση.

Σαν ομάδα οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τη μνήμη του. Είμαι σίγουρος ότι θα μας προσέχει από εκεί ψηλά. Ο κύριος Στέλιος ήταν ένας άνθρωπος που θεωρώ ότι ήταν η ίδια η ΑΕΚ. Έδινε τα πάντα χωρίς να παίρνει σχεδόν τίποτα. Από το πρώτο λεπτό που ξυπνούσε μέχρι τη στιγμή που κοιμόταν, σκεφτόταν την ΑΕΚ και τι θα κάνει για να βοηθήσει την ομάδα».

Οσον αφορά στις ατάκες του μετά το προ μηνών διαζύγιο, προσέξτε: «Κάθε μία φορά που φόρεσα την φανέλα της ΑΕΚ αλλά και κάθε φορά που έπαιξα μπροστά στον κόσμο της, που μου έδωσε πολλή αγάπη και συνεχίζει ακόμη και σήμερα, θα τις κρατάω πάντα στην καρδιά μου».

Ο Τσιντώτας δεν ήταν αυτό που συνήθως ονομάζουμε «σούπερ» κόντρα στην ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης στα (μονίμως) γεμάτα ομίχλη Ιωάννινα. Στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευόταν να αντιδράσει στις επιθέσεις λες και είχε… μπλοκάρει, φανέρωσε κάποιο τρακ. Το γκολ του Αραούχο το δέχθηκε δείχνοντας εντελώς αιφνιδιασμένος.

Στη συνέχεια, ωστόσο, μάλλον έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του, με θεαματικό τρόπο έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Χατζησαφί, καθοδήγησε την άμυνά του, έκανε και τις συνηθισμένες σε ανάλογες περιπτώσεις καθυστερήσεις. Το τελικό σκορ, το 2-1 υπέρ του ΠΑΣ, μπορεί να θύμισε στον (αήττητο στο πρωτάθλημα σε ραντεβού με την ΑΕΚ) Τσιντώτα μια άλλη βραδιά: τον Δεκέμβριο του ’15, ένας κρίκος στα συννεφιασμένα Χριστούγεννα που ακολουθούσαν μέχρι πρότινος τους Κιτρινόμαυρους: ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ και ο γκολκίπερ ήταν μέλος του Λεβαδειακού που έζησε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ηταν στα πολύ πάνω του και μετά ήρθε η μεταγραφή, ο τίτλος πρωταθλήματος, οι αγώνες που αγωνίστηκε βασικός και η προσπάθεια να γίνει μόνιμος στην ενδεκάδα. Δεν έφτασε έως το τέλος, για να είναι κάποιος ειλικρινής ουδέποτε έδωσε 100% ασφάλεια στα μετόπισθεν αλλά το συναπάντημα στους Ζωσιμάδες με την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Τσιντώτας θα το θυμάται για καιρό. Όπως και να έχει, ανεξάρτητα αν έλαμψε ή όχι, παρών ήταν σε μια ήττα που έδωσε ξανά αέρα επτά βαθμών στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024