Γερμανία: Ο Σολτς περιβάλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του την υπουργό Αμυνας
Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας δέχθηκε έντονες επικρίσεις για έλλειψη ευαισθησίας εξαιτίας ανάρτησής της με φόντο τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του την υπουργό Αμυνας, Κριστίνε Λάμπρεχτ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Brendan McDermid), η οποία επικρίθηκε έντονα για βίντεο που δημοσιοποίησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ανάρτηση με… πυροτεχνήματα
Η κυρία Λάμπρεχτ μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram βίντεο στο οποίο αναφερόταν στις προκλήσεις του 2022, ιδίως στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς στο υπόβαθρο ακούγονταν πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται.
Δέχθηκε επικρίσεις για έλλειψη ευαισθησίας – το Κίεβο δεχόταν άλλωστε ρωσικό σφυροκόπημα την ίδια ώρα – και κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης έφθασαν στο σημείο να αξιώσουν την παραίτησή της, καθώς της προσάπτουν πως υπέπεσε σε σειρά ολισθημάτων.
Μολαταύτα, ερωτηθείς χθες εάν ο κ. Σολτς συνεχίζει να περιβάλλει με την πλήρη εμπιστοσύνη του την κυρία Λάμπρεχτ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ απάντησε «ναι, ασφαλώς».
Αντιμέτωπη με νέες επικρίσεις
«Ο καγκελάριος συνεργάζεται καλά και σε ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Και ασφαλώς αυτό ισχύει επίσης για την προαναφερθείσα υπουργό», επέμεινε.
Η κυρία Λάμπρεχτ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως και ο καγκελάριος, ενδέχεται ωστόσο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες επικρίσεις στο συνέδριο της παράταξής της, την ερχόμενη εβδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
- Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή του φρικτού τροχαίου με τις δύο νεκρές γυναίκες
- Emily in Paris: Η Λίλι Κόλινς «εισέβαλε» στη Μύκονο
- Παπασταύρου: Η γεώτρηση στο Block 2 του Ιονίου θα ξεκινήσει νωρίτερα
- Η Αριστερά ρευστοποιείται με δική της ευθύνη -και δεν φταίει ο Αλέξης Τσίπρας
- Final-4 2026: Τα εισιτήρια που δικαιούται κάθε ομάδα και πόσα έχει εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442