Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «κόκκινος σχεδιασμός», ο MVP και το βλέμμα στο ’25! 

Ο «κόκκινος σχεδιασμός», ο MVP και το βλέμμα στο ’25! 

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Σάσα Βεζένκοφ

Για να αντιληφθεί κάποιος το νόημα της (πρόωρης) ανανέωσης/ επέκτασης συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Σάσα Βεζένκοφ, καλό είναι να επιχειρήσει …βουτιά στο παρελθόν. Και θα διαπιστώσει άμεσα πως στο Λιμάνι εδώ και κάποια χρόνια έχουν αποφασίσει ποια είναι τα «θέλω» τους και προτού φτάσει η κατάσταση να δείχνει οριακή, εξασφαλίζουν τις υπογραφές των …ασημικών τους.  Και ο Βεζένκοφ έχει ανεκτίμητη αξία, καθόσον οι άνθρωποι που «χτίζουν» ομάδες, οι GM της Ευρωλίγκας, σε σχετική ψηφοφορία τον ανέδειξαν MVP! Καθόλου μικρό το συγκεκριμένο. Επιστρέφοντας στο προκείμενο, ανέτως  θα μπορούσε  να ειπωθεί ότι οι παίκτες που συνεχίζουν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: πρώτη, αυτή που λένε το «ναι» το καλοκαίρι. Και η δεύτερη, όσοι συμφωνούν ενόσω οι διοργανώσεις βρίσκονται σε πλήξη εξέλιξη. Κοινή συνισταμένη; Στο μπάσκετ του Ολυμπιακού ισχύει το «όποιους θέλει πολύ τους κρατά» – έστω κι αν πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, με τη διαφορά πως αποτελούν τη μειοψηφία.

Καλό, όμως, είναι να δούμε αναλυτικά τι έχει συμβεί: ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε στο ΣΕΦ το καλοκαίρι του 2010 και σε ηλικία 28 ετών. Δεν ήταν ρόδινα τα πράγματα στην αρχή. Αλλά ο Μίστερ 7 παρέμεινε στην ομάδα. Το πλέον «καυτό» συμβόλαιο υπογράφτηκε με τους Ερυθρόλευκους το 2013 και μετά την εκ νέου κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής. Ο Σπανούλης ήταν στο απόγειο της δόξας του και μόλις 31 ετών. Σκληρή η διαπραγμάτευση, αλλά συνέχισε με νέο πολυετές συμβόλαιο. Τα υπόλοιπα είχαν αναμενόμενη εξέλιξη. Από τη στιγμή που τότε τον κράτησε ο Ολυμπιακός, πώς θα έφευγε αργότερα;

Ο Γιώργος Πρίντεζης έζησε «μια ζωή» με την κόκκινη φανέλα. Σπλάχνο από τα σπλάχνα της ομάδας. Το 2014 και όντας 29 ετών, ήταν μια κρίσιμη απόφαση για τον ίδιο. Ολοι θυμούνται την επίσκεψη στα γραφεία της εταιρείας των προέδρων. Όπως οι πάντες δεν ξεχνούν ότι έβαλε υπογραφή για σύμβαση μέχρι το 2017. Και μετά ξανά και ξανά «ναι» στον Ολυμπιακό και τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Τα δάκρυα συγκίνησης ήταν ένα ωραίο συναισθηματικό ντεκόρ.

Ο Κώστας Παπανικολάου από το 2016 και μετά που επέστρεψε, ούτε που το σκέφθηκε ότι θα αποχωριζόταν ξανά τον Ολυμπιακό. Τον Σεπτέμβριο του ’20 δέχθηκε να μείνει μέχρι το 2023. Οσον αφορά στον Κώστα Σλούκα, το 2020 γύρισε μετά μια πενταετία στη Φενέρ. Ναι, ήταν και παλιά στην ομάδα, ποιος όμως προσπερνά ότι  ως ελεύθερο τον ήθελαν ισχυρά κλαμπ της Γηραιάς; Κι όμως, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Όπως στον Πειραιά έγραψε ωραίες σελίδες στην καριέρα του ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ας μην έχουμε ως μικρή υπόθεση τις ανανεώσεις συμβολαίων του άλλοτε διεθνούς γκαρντ. Γιατί στα πολύ καλά του, δεν ήταν ψεύτικη η προσέγγιση από  τον ΠΑΟ, ούτε κάτι το δεδομένο το ’14 πως θα έμενε με το Νο 17 στον Ολυμπιακό.

Ασφαλώς, στην όλη ιστορία θέση έχουν και ξένοι. Για να αποδειχθεί πως ο …μήνας τους είναι ο Φεβρουάριος! Απλά, εφέτος ο Ολυμπιακός δραστηριοποιήθηκε έντονα τον Ιανουάριο. Λοιπόν: ο Σακίλ Μακ Κίσικ τον δεύτερο μήνα του χρόνου το 2021 ανανέωσε το συμβόλαιό του και πλέον αυτό λήγει το ’23, ο δε Μουσταφά Φαλ, ο πύργος – εύρημα, πέρυσι τον Φλεβάρη είπε το «oui» για συνεργασία μέχρι το 2025. Δηλαδή, όσο διάστημα συμφώνησε και ο Βεζένκοφ, με τον Ολυμπιακό έτσι να διαθέτει γερό κορμό για καιρό ακόμη. Και δυνατές βάσεις!

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024