Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Έντουαρντ Νόρτον μαθαίνει ότι η Ποκαχόντας είναι η 12η προγιαγιά του

Ο Έντουαρντ Νόρτον μαθαίνει ότι η Ποκαχόντας είναι η 12η προγιαγιά του

Ο Νόρτον μαθαίνει, επίσης, ότι ο τρίτος προπάππους του, ο Τζον Γουίνστεντ, είχε μια οικογένεια σκλάβων, σύμφωνα με την απογραφή του 1850 στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη της τηλεοπτικής σειράς Finding Your Roots, Χένρι Λούις Γκέιτς Τζούνιορ, ο Έντουαρντ Νόρτον ήταν ο πιο έμπειρος καλεσμένος στην οικογενειακή τους ιστορία που έχει εμφανιστεί στη σειρά του PBS, αλλά ο πρωταγωνιστής της ταινίας Glass Onion έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι η ιστορική μορφή Ποκαχόντας είναι η 12η προγιαγιά του.

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της 9ης σεζόν, ο Γκέιτς Τζούνιορ δήλωσε ότι οι ερευνητές του ανακάλυψαν μια «διαδρομή» που οδηγεί στο πιστοποιητικό γάμου μεταξύ του αποίκου της Βιρτζίνια, Τζον Ρολφ, και της ιθαγενούς γυναίκας. «Καταλαβαίνω ότι ήταν οικογενειακή παράδοση», είπε. «Λοιπόν, είναι απολύτως αληθινό».

Ο παρουσιαστής συνέχισε: «Ο Τζον Ρολφ και η Ποκαχόντας παντρεύτηκαν στις 5 Απριλίου 1614. Ο Σαίξπηρ πεθαίνει το 1616, απλά για να το βάλουμε σε μια προοπτική. Η Ποκαχόντας πέθανε κάποια στιγμή τον Μάρτιο του 1617 στο Grave’s End της Αγγλίας και ο Τζον Ρολφ πέθανε γύρω στον Μάρτιο του 1622».

«Μέχρι εδώ μπορείς να φτάσεις, εκτός αν είσαι Βίκινγκ» απάντησε ο Νόρτον. «Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο μικρό κομμάτι ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας είσαι».

Η Ποκαχόντας ήταν η κόρη του αρχηγού των Τσανακομμάκα, του αρχηγού Πάουχαταν και αποτέλεσε την έμπνευση για την ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney του 1995. Το 1613, η Ποκαχόντας αιχμαλωτίστηκε κατά τη διάρκεια ενός πολέμου μεταξύ Άγγλων αποίκων στο Τζέιμσταουν και ιθαγενών Αμερικανών. Ο γάμος της με τον Ρoλφ συμπίπτει με τον τερματισμό του Πρώτου Πολέμου Αγγλο-Ποουχάταν.

Η οικογένειά του και οι σκλάβοι 

Σε άλλο σημείο του επεισοδίου, ο Νόρτον έμαθε ότι ο τρίτος προπάππους του, ο Τζον Γουίνστεντ, είχε μια οικογένεια σκλάβων, σύμφωνα με την απογραφή του 1850 στη Βόρεια Καρολίνα. «Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ άβολα και θα έπρεπε όλοι να νιώθουν πολύ άβολα με αυτά τα θέματα» δήλωσε ο Νόρτον. «Δεν είναι μια κρίση για εσάς και τη δική σας ζωή, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας και πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναγνωριστεί και στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί».

Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν η άλλη διάσημη καλεσμένη που εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο του Finding Your Roots. Εκτός από το ότι έμαθε ότι το βιολογικό της επώνυμο είναι στην πραγματικότητα Μίτσελ, η ηθοποιός ανακάλυψε ότι αυτή και ο Νόρτον έχουν έναν μακρινό ξάδελφο.

Η Ρόμπερτς δεν εξεπλάγη επίσης όταν έμαθε ότι οι πρόγονοί της στο Νότο είχαν σκλάβους. «Απλώς φαίνεται πολύ τυπικό για εκείνη την εποχή, δυστυχώς» δήλωσε. «Δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη στην ιστορία, ακόμη και όταν γίνεσαι μέρος της με τρόπο που δεν ευθυγραμμίζεται με την προσωπική σου πυξίδα».

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024