Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα», λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Η εκτίμηση ότι το τραύμα είναι συμβατό με την πτώση του Βασίλη Τόπαλου, δεν πείθει τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του αναπάντεχου θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Οι Αρχές, αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα ως προς το  πώς προκλήθηκε η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην δεξιά πλευρά του κρανίου και του εγκεφάλου του αδικοχαμένου 16χρονου, ο οποίος μετά από προπόνηση έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

«Δεν με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα»

Η μέχρι στιγμής εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το τραύμα είναι συμβατό με την πτώση του αθλητή, ωστόσο αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη.

«Εμένα, για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα, να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου)», σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει. Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».

Όπως τόνισε, ο ιατροδικαστής, «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».

Τι πρέπει να ερευνηθεί

Κατά τον κ. Γαλεντέρη, πρέπει να ερευνηθούν εκτός από την πτώση και τα χτυπήματα που δέχτηκε ο αθλητής.

«Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτύπηματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» σημείωσε.

«Σαφώς και οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι έχουν δείξει ήδη. Απλά νομίζω ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δικογραφία και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να επαληθεύσουν τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν ο αθλητής μπορεί να είχε κάτι χωρίς να το γνωρίζει οπότε ξαφνικά με ένα χτύπημα πάνω στην προπόνηση να επιδεινώθηκε ο κ. Γαλεντέρης απάντησε, σύμφωνα με την ertnews,  ότι: «το αιμάτωμα από τη στιγμή που χειρουργήθηκε και έγινε και η νεκροτομή του έχει κάποια χαρακτηριστικά. Μπορούμε δηλαδή να αποδώσουμε σε αυτό το αιμάτωμα τη χρονική στιγμή την οποία δημιουργήθηκε. Συνεπώς, μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ένα οξύ αιμάτωμα, αν είναι υποξύ αιμάτωμα ή αν είναι χρόνιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να οριοθετήσουμε χρονικά σε κάποιες αντιδράσεις, σε κάποια αδρά όρια τη στιγμή της δημιουργίας του. Απ’ όσο ενημερώνομαι μιλάμε για ένα οξύ αιμάτωμα. Συνεπώς δεν μπορούμε να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο για να βρούμε τη στιγμή της πρόκλησης».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024