Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Τόπαλος: Το μεγάλο ερώτημα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Το μεγάλο ερώτημα για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία

Σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση οφείλεται, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Ο άτυχος αθλητής στις 16 Δεκεμβρίου έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ. Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

Αρχικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα χτυπήματα να προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, κάτι που ωστόσο διέψευσε ο πατέρας του 16χρονου.

Ο σοκαριστικός θάνατος του 16χρονου προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου ο οποίος διέταξε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο σοβαρός τραυματισμός του Βασίλη Τόπαλου, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή μίλησε για σοβαρά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Σήμερα πάντως, ολοκληρώθηκε και η νεκροψία νεκροτομή που έδειξε την αιτία θανάτου του Βασίλη Τόπαλου και τα αποτελέσματα της οποίας θα συνεκτιμηθούν με όλα τα στοιχεία στην υπό εξελίξη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θανατηφόρος τραυματισμός του 16χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν η αιτία θανάτου του 16χρονου είναι βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ωστόσο, στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star αναφέρθηκε ότι η αιτία θανάτου είναι εγκεφαλική νέκρωση μετατραυματικής αιτιολογίας, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως τώρα θα ερευνηθεί αν είναι δυνατόν αυτές οι κακώσεις να προκλήθηκαν εξαιτίας της πτώσης ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ μεταδόθηκε η πληροφορία ότι η σορός του παιδιού φέρει και τραύματα συμβατά με μάχη-πάλη, κάτι που ωστόσο μπορεί να είναι και λογικό να φέρει καθώς πρόκειται για επαγγελματία-πυγμάχο.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024