Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί βίλες πλούσιων και διάσημων   

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί βίλες πλούσιων και διάσημων   

5+1 πλειστηριασμοί για κατοικίες και εξοχικά γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών

Πολυτελείς επαύλεις, εξοχικές κατοικίες και μοναδικά διαμερίσματα βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οφειλέτες είναι «βαριά» ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής που από το ζενίθ της επιτυχίας βρέθηκαν στο ναδίρ, με τα περιουσιακά τους στοιχεία να φιγουράρουν πλέον στη λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναζητώντας νέους ιδιοκτήτες, εφόσον βεβαίως δεν προηγηθεί κάποια κίνηση για την αποτροπή της διαδικασίας.

Ξανά στο στόχαστρο των πλειστηριασμών ο Πρ. Εμφιετζόγλου

Συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η οικογένεια Εμφιετζόγλου της τεχνικής εταιρείας Μηχανική.

Μετά την εκποίηση της κατοικίας της Μελίνας Εμφιετζόγλου, CEO της Μηχανικής και θυγατέρας του ιδρυτή της εταιρείας Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά και του μεγάλου ακινήτου της «Βαλκάν Εξπόρτ» στη Θεσσαλονίκη (το τελευταίο αγοράστηκε από τη Dimand για την ανάπτυξη logistics park), ένα ακόμη ακίνητο του γνωστού επιχειρηματία βγαίνει στο σφυρί.

Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία στο Νέο Φάληρο σε οικόπεδο επιφάνειας 466,65 τ.μ., ο πλειστηριασμός της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2023. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 681.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Η διώροφη οικοδομή αποτελείται από  διαμορφωμένους χώρους με κύρια χρήση 292,88 τ.μ. και με βοηθητική χρήση 106,5 τ.μ..

Του εν λόγω πλειστηριασμού προηγούνται τα «σφυριά» για δύο κατοικίες στην Μύκονο σε οικόπεδα 4.790,14 τ.μ. και 6.272,71 τ.μ. αντίστοιχα, με οφειλέτη τη σύζυγο του επιχειρηματία, Ελένη Εμφιετζόγλου. Η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 3,03 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι επίσης η Cepal Hellas.

Ο πλειστηριασμός των δύο γειτονικών ακινήτων, στην περιοχή Αγράρι της Μυκόνου έχει οριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου.

Νέο σφυρί για την οικογένεια του εργολάβου και πρώην εκδότη Κ. Σαραντόπουλου

Στη λίστα των πλειστηριασμών της 27ης Ιανουαρίου βρίσκεται η διώροφη κατοικία, συνολικής επιφανείας 667 τ.μ., της οικογένειας του κατασκευαστή και πρώην εκδότη (εφημερίδα Απογευματινή), Κώστα Σαραντόπουλου, στη Φιλοθέη.

Καθόσον ο ορισθείς στις 16-11-2022 ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, το σφυρί θα χτυπήσει ξανά για το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας της Καικίλια, συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα (στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας), ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η doValue.

Η κατοικία, η οποία έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια του 1969 και εκτιμάται ότι η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1971, αποτελείται το υπόγειο επιφάνειας 133,24 τ.μ., που έχει μετατραπεί από βοηθητικό σε χώρο κυρίας χρήσης – κατοικία, ισόγειο επιφάνειας 182,05 τ.μ., πρώτο όροφο 176 τ.μ. και δεύτερο όροφο 176 τ.μ..

Σύμφωνα με την επανεκτίμηση του ακινήτου, υπάρχει υπέρβαση δόμησης στην ανωδομή περί 54 τ.μ., ενώ στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δεν ευρίσκεται εντός του άνω οικοπέδου αλλά σε όμορη ιδιοκτησία του ίδιου ιδιοκτήτη και ειδικότερα  εντός των γραφείων της εταιρείας, που διατηρεί η οικογένεια Σαραντόπουλου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,51 εκατ. ευρώ. Η οφειλή για την οποία έγινε η αναγκαστική κατάσχεση του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Ο εκούσιος πλειστηριασμός της μυθικής έπαυλης του Α. Βγενόπουλου

Ένας πλειστηριασμός διαφορετικός από όλους τους άλλους πρόκειται να γίνει στις 25 Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, με τη διαδικασία του εκούσιου πλειστηριασμού αναμένεται να πωληθεί η μυθική έπαυλη του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, η οποία πλέον έχει περάσει στην ιδιοκτησία των κληρονόμων του και συγκεκριμένα της χήρας του, Αρετής Σουβατζόγλου, καθώς και των δύο παιδιών του, της Μελίνας και του Φίλιππου Βγενόπουλου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Οι κληρονόμοι Α. Βγενόπουλου, που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2016, χωρίς να αφήσει διαθήκη, αιτήθηκαν να τεθούν σε εκκαθάριση τα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Αρμαμέντος, διαχειριστής της περιουσίας του Α. Βγενόπουλου, ζήτησε από το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, το οποίο εποπτεύει τη διαδικασία της εκκαθάρισης, την άδεια -όπως προβλέπεται από το νόμο- για την εκποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Αντικείμενο του πλειστηριασμού είναι μονοκατοικία συνολικής επιφάνειας 1.604,72 τ.μ. με πισίνα 102,80 τ.μ. επί οικοπέδου 3,5 στρεμμάτων η οποία βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθας στην Εκάλη.

Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι.

Εκτός της πισίνας, στο οικόπεδο υπάρχει στεγασμένος χώρος BBQ με ξύλινη πέργκολα και με πέτρινες επενδύσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα και μικρό γήπεδο μπάσκετ στο ανατολικό τμήμα.

Χαρακτηριστικό της μυθικής έπαυλης, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Ekali Club, είναι ο πύργος 16 μέτρων που διαθέτει. Ο βαυαρικού στυλ και τεχνοτροπίας πύργος καθιστά το ακίνητο μοναδικό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους εκτιμητές, η κατάστασή της κατοικίας κατά τον κρίσιμο χρόνο είναι πολύ καλή σε συνάρτηση με την παλαιότητά της και με το γεγονός ότι δεν έχει κατοικηθεί για τουλάχιστον πέντε έτη.

Οι βίλες του Παναγιώτη Ψυχάρη

Το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει στις 26 Ιανουαρίου 2023 για την οικία του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιού του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη που έφυγε από τη ζωή στις 2 Αυγούστου.

Στο σφυρί θα βγουν δύο κατοικίες καθώς και τέσσερις θέσεις στάθμευσης, που εντοπίζονται στη θέση Ψυχικό και έχουν κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 3.400 τ.μ..

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ενιαία κατοικία εμβαδού 543,95 τ.μ. με εξώστες εμβαδού 208,30 τ.μ., η οποία αποτελείται από ενιαίο υπόγειο (playroom) εμβαδού 99,14 τ.μ. στη στάθμη 3, ενιαίο υπόγειο εμβαδού 157,28 τ.μ. στη στάθμη 4, ενιαίο ισόγειο εμβαδού 141,28 τ.μ. στη στάθμη 5 και ενιαίο πρώτο όροφο εμβαδού 139,95 τ.μ. στη στάθμη 6, και έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος οικοπέδου 307,47 τ.μ., που αποτελεί τον περιβάλλοντα χώρο της, ενώ εξυπηρετείται λειτουργικά από τις κατασχεθείσες με αριθμούς 9, 10, 11 και 12 τέσσερις θέσεις στάθμευσης του υπογείου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank με την ιδιότητά της «ως εκπροσώπου των ομολογιούχων δανειστών της από 29.1.2015 σύμβασης (προγράμματος) ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated)» και η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Το διαμέρισμα στα Ανάκτορα και οι πίνακες του γόνου Γ. Νίκα

Στη δίνη των πλειστηριασμών περιέρχονται τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νίκα.

Το διαμέρισμα στα Παλαιά Ανάκτορα και η πινακοθήκη της οικογένειας του Παναγιώτη Νίκα είναι τα επόμενα περιουσιακά στοιχεία του αλλαντοβιομήχανου που βγαίνουν στο σφυρί.

Στις 11 Ιανουαρίου βγαίνει στο σφυρί κατοικία επί της οδού Στησιχόρου, με τιμή εκκίνησης 1,9 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και οφειλέτες η χήρα του Παναγιώτη Νίκα, Μαρία και ο γιος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Γιώργος.

Το ακίνητο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.065 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Βασιλικού Κήπου των Παλαιών Ανακτόρων.

Σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας, πρόκειται για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από χωλ, living room, σαλόνι, τραπεζαρία, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, διάδρομο υπνοδωματίων, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου.

Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 150.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Επίσης, στις 11 Ιανουαρίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό περίπου 325 πίνακες, γνωστών και ανωνύμων καλλιτεχνών, με συνολική τιμή εκκίνησης 144.970 ευρώ κι επισπεύδουσα την PQH.

Οφειλέτες είναι ο Γιώργος Νίκας, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του αλλαντοβιομήχανου και η Μαρία Νίκα, χήρα του εκλιπόντος ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του ίδιου, όπως έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής.

Οι πίνακες κατασχέθηκαν έναντι οφειλής 674.000 ευρώ προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μεταξύ αυτών ο ακριβότερος είναι ο πίνακας του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, «Ακροπόλη», που εκποιείται έναντι 30.000 ευρώ.

Ο «παράδεισος» του Δ. Κοντομηνά

Στις 29 Μαρτίου 2023 έχουν οριστεί οι τέσσερις πλειστηριασμοί για ένα μεγάλο κτήμα με συγκρότημα κατοικιών στη θέση Σκάλωμα στο Μετόχι Αργολίδας, που ανήκαν στον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2022.

Οι τέσσερις πλειστηριασμοί αφορούν:

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος συνολικής έκτασης 300.642,00 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 7.840.936 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 73.104,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στα 5.795.594 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 114.761,00 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 927.563 ευρώ.

– Το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στα 549.757 ευρώ.

Στο οικόπεδο έκτασης 300.642 τ.μ., το οποίο  αποτελεί και το κεντρικό τμήμα του συνόλου των γηπέδων, έχουν ανεγερθεί 4 κτίρια εκ των οποίων τα 2 είναι κατοικίες με επιφάνειες 168,75 τ.μ. και 127,87 τ.μ. αντίστοιχα, το 1 αποθήκη και το άλλο αντλιοστάσιο.

Η έκταση των 73.104 τ.μ. διαθέτει παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 580 μέτρων ενώ έχουν ανεγερθεί 5 κτίρια εκ των οποίων τα 3 αποτελούν κατοικίες και τα άλλα 2 χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι και αποθήκη.

Οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από την Eurobank, στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ελληνικές Ξενοδοχειακές και Γεωργικές Επιχειρήσεις Garden Beach, η οποία συστάθηκε το 1967 και φέρεται να έχει έδρα στο 40,2ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού και Μεσογείων, στη διεύθυνση δηλαδή που κάποτε στέγαζε το αρχηγείο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Για τους πλειστηριασμούς σε βάρος της «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 15.113.852,19 ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024