Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Gaming μεσω cloud για τα infotainment των αυτοκινήτων υπόσχεται η Nvidia

Gaming μεσω cloud για τα infotainment των αυτοκινήτων υπόσχεται η Nvidia

Gaming μέσω cloud και με μόλις ένα επιπλέον τηλεχειριστήριο υπόσχεται η Nvidia που θα καταστήσει προσβάσιμη την υπηρεσία GeForce Now μέσω του infotainment μοντέλων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται, δίνοντας πρόσβαση σε 1.500 τίτλους παιχνιδιών

Η έννοια του in-car gaming δεν είναι κάτι απολύτως καινούριο μιας και οι ολοένα αυξανόμενες σε μέγεθος και αριθμό οθόνες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων προσφέρουν μια εναλλακτική διαφυγής και διασκέδασης αν όχι για τον οδηγό σίγουρα για τους επιβαίνοντες.

Πλέον ωστόσο τείνει να γίνει ο κανόνας και μάλιστα με «ενισχυμένο» τρόπο καθώς η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Nvidia, ανακοίνωσε τη διάθεση της υπηρεσίας παιχνιδιών μέσω cloud GeForce Now, σε αυτοκίνητα των Hyundai, KIA, Genesis, Polestar και BYD με τις οποίες θα συνεργαστεί για αυτό το σκοπό.

Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα διατεθούν πολλοί δημοφιλείς τίτλοι παιχνιδιών πρώτης διαλογής του φημισμένου κατασκευαστή GPU, ανάμεσα στα οποία το Witcher 3: Wild Hunt and Cyperpunk 2077, Fortnite, Destiny 2, Lost Ark και τα οποία θα είναι πλέον προσβάσιμα από τα εσωτερικά των αυτοκινήτων των παραπάνω εταιρειών σε μοντέλα που φυσικά μπορούν να υποστηρίξουν με τον εξοπλισμό τους την παραπάνω δυνατότητα. Να σημειωθεί ότι στον κατάλογο της Nvidia βρίσκονται τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια εταιρειών όπως Ubisoft, Steam και Epic Games με τους τίτλους να είναι ουσιαστικά ανεξάντλητοι.

Όπως διευκρινίζει η Nvidia μέσω του GeForce Now θα είναι διαθέσιμοι πάνω από 1.500 τίτλοι χωρίς φυσικά να απαιτείται παιχνιδοκονσόλα παρά μόνο ένα απλό χειριστήριο όπως αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται για την… περίσταση, με τις κεντρικές οθόνες των infotainment ή για όσα αυτοκίνητα τις διαθέτουν, τις πίσω οθόνες να αναλαμβάνουν τον αυτονόητο ρόλο.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται αξιοποιώντας απλά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στα λειτουργικά και στα infotainment των αυτοκινήτων και στις ολοένα ταχύτερες, υψηλής απόκρισης υπηρεσίες streaming μέσω cloud που είναι πλέον διαθέσιμες. Φυσικά όπως εύκολα υποθέτει κανείς, απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι μια γρήγορη σύνδεση Internet την οποία μπορεί να υποστηρίξει το συντριπτικό σύνολο των νέων αυτοκινήτων.

Η συνεργασία Nvidia και των παραπάνω εταιρειών με σκοπό το in-car gaming δεν είναι φυσικά η πρώτη και φυσικά δεν θα είναι η τελευταία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η BMW ανακοίνωσε σε συνεργασία με την AirConsole τη διαθεσιμότητα των παιχνιδιών της τελευταίας στα μοντέλα της που εφοδιάζονται με το λειτουργικό iDrive8 για το σύστημα infotainment. Bέβαια στην περίπτωση του βαυαρού κατασκευαστή, τον ρόλο του χειριστηρίου μπορεί να αναλάβει οποιοδήποτε smartphone αν και οι τίτλοι της AirConsole δεν έχουν την έκταση και την πολυπλοκότητα αυτών που υπόσχεται η Nvidia.

Κάτι ανάλογο έχει πράξει και η Tesla που προσφάτως, για τα νεότερα μοντέλα της (ΜΥ2022) κατέστησε προσβάσιμη την βιβλιοθήκη της Steam στους ιδιοκτήτες τους ενώ, στον εξοπλιστικό κατάλογο των προϊόντων της φιγουράρει και πρόσθετος σκληρός δίσκος SSD με χωρητικότητα 1ΤΒ o οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο ντουλαπάκι προκειμένου οι παίκτες να μην γεμίζουν την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου του αυτοκινήτου τους, με τις ομολογουμένως μεγάλες απαιτήσεις των σύγχρονων παιχνιδιών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024