Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέμης Χειμάρας: Τι απαντά για απευθείας αναθέσεις και σε δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του

Θέμης Χειμάρας: Τι απαντά για απευθείας αναθέσεις και σε δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020» προσθέτει στην απάντησή του ο κ. Χειμάρας

Την αποχώρηση από την εταιρεία του «Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ» προκειμένου να αρθεί το ασυμβίβαστο με τη βουλευτική του ιδιότητα ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ δίνοντας παράλληλα τις δικές του απαντήσεις στις νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και για τις οποίες επιτίθεται στο γαλάζιο βουλευτή η αντιπολίτευση.

Εικονική μεταβίβαση

Ειδικότερα ο Θέμης Χειμάρας απαντά ότι είχε αποχωρήσει πριν από την εκλογή του ως βουλευτής από την εταιρεία Smarts IKE, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει για εικονική μεταβίβαση και μάλιστα τονίζει ότι η Smarts IKE μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 902.000.

«Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020» προσθέτει στην απάντησή του ο κ. Χειμάρας.

Αναλυτικά η απάντηση του Θέμη Χειμάρα στις νέες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία. Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει την δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Αποχώρησα πριν τις εκλογές

»Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

»Σχετικά με την «πηγή προέλευσης» του ποσού των 49.500€, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

»Αναφορικά με την συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα. Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

»Επίσης όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Σενάρια και μυθιστορήματα

»Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

»Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό. Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του».

Αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσης

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν διαγράφει τον Χειμάρα, τόσο επιβεβαιώνει ότι ανέχεται τις παρανομίες βουλευτών του και επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα». Αναλυτικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε:

«Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

»Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

»Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;

Σαφείς απαντήσεις και όχι γελοίες δικαιολογίες

»Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν κατέθεσε σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 65.847 ευρώ, το οποίο με βάση τη δήλωση πόθεν έσχες 2020 φέρεται να είναι το τίμημα της πώλησης του μεριδίου του στη εταιρεία Smarts IKE;

»Αν έλαβε το ποσό σε μετρητά, τίθεται θέμα σοβαρής φορολογικής παράβασης, καθώς ο νόμος απαγορεύει τη χρήση μετρητών άνω των 300 ευρώ. Αν δεν καταβλήθηκε καθόλου τίμημα, τίθεται ζήτημα εικονικότητας της μεταβίβασης του μεριδίου του, που σημαίνει ότι ο ίδιος εξακολουθεί να μετέχει ως αφανής εταίρος σε μια εταιρεία η οποία μέσα σε τρία χρόνια έχει συνάψει συμβάσεις ύψους 902 χιλιάδων ευρώ με δημόσιους φορείς.

»Περιμένουμε αυτή τη φορά σαφείς απαντήσεις και όχι γελοίες δικαιολογίες ότι δήθεν δεν γνώριζαν τις διαδικασίες οι συνεργάτες του κ. Χειμάρα. Όπως περιμένουμε και μια σαφή τοποθέτηση από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος όσο δεν τον διαγράφει τον Χειμάρα τόσο επιβεβαιώνει ότι ανέχεται τις παρανομίες βουλευτών του και επικροτεί το γαλάζιο πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα».

Έργα άνω των 400.000 ευρώ από την «Next – shop EE»

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Χειμάρας «1) πήρε μέσω της εταιρείας του «Νext -shop Ε.Ε» έργα άνω των 400.000€ με απευθείας αναθέσεις από Δήμους και δημόσιους φορείς της Περιφέρειας του, παρότι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά από το άρθρο 57 του Συντάγματος! Και όταν το Documento τον ξεμπρόστιασε, απάντησε ότι ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στους βουλευτές να συναλλάσσονται με το Δημόσιο!

»Την ίδια ακριβώς δικαιολογία είχε πει και σε μένα τον Ιούλιο του 2020, όταν είχα αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000€ που είχε πάρει από τον Δήμο Λαμίας. Τότε, ήρθε και με βρήκε στη Βουλή και με παρακάλεσε να μην τον «κυνηγάω» γιατί ΔΗΘΕΝ δεν ήξερε ότι απαγορεύεται, γιατί ΔΗΘΕΝ έφταιγαν οι υπάλληλοι του, γιατί ΔΗΘΕΝ δεν θα ξαναγινόταν, κλπ, κλπ… Άρα ήξερε πολύ καλά (τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020) ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, αλλά συνέχισε στα μουλωχτά το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

Απέκρυψε

»2) Απέκρυψε από τη δήλωση Πόθεν Έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500€, το οποίο κατέβαλε τον Ιούνιο του 2020 ως συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του. Γιατί δεν δήλωσε αυτά τα χρήματα; Ποια ήταν η πηγή προέλευσης τους; Δεδομένου ότι δεν δικαιολογούνται από τις τραπεζικές καταθέσεις του ιδίου και της συζύγου του, από ποια «αδιευκρίνιστη» πηγή προήλθαν;

»3) Τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία «Smarts IKE» στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847€. Πρόκειται για εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, στην οποία ο Θ. Χειμάρας μετείχε από την ίδρυσή της το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής.

902.000 ευρώ έργα στη «Smarts IKE»

»Από τη σύστασή της και μέχρι τις εκλογές του 2019 η «Smarts IKE» είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς (με κάποιους Δήμους κλπ ΕΚΤΟΣ Φθιώτιδας), συνολικού ύψους 174.845€.
Μετά τις εκλογές και μέσα σε 3 μόλις χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η «Smarts IKE» πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000€! Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία…

»Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας! Γνωρίζοντας λοιπόν ο Χειμάρας από τον Ιούλιο του 2019 ότι χάρη στη δική του μεσολάβηση και παρέμβαση ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συμβάσεις της «Smarts ΙΚΕ» με το Δημόσιο και ΘΑ  ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ τα έσοδά της (από 175χιλ. τα προηγούμενα 6 χρόνια εκτινάχθηκαν στα 900χιλ. σε 3 μόλις χρόνια…), μεθόδευσε την τυπική αποχώρησή του από την εταιρεία για να μην έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα (κατά τ’ άλλα, δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο…), παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα ΚΕΡΔΗ!!

»Γι’ αυτό και ΔΕΝ καταβλήθηκε ποτέ σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του το (δήθεν) τίμημα των 65.847€ από την δήθεν πώληση του μεριδίου του!! Γι’ αυτό και η εταιρεία εμφανίζει μετά το 2019 αδικαιολόγητη υπεραύξηση των εξόδων διοίκησης/διάθεσης και των παροχών στους τρεις εργαζομένους της, που όσοι γνωρίζουν από εταιρείες, καταλαβαίνουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω…».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024