Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για Θέμη Χειμάρα: «ΝΔ το κόμμα των ανήξερων και η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο»

ΚΚΕ για Θέμη Χειμάρα: «ΝΔ το κόμμα των ανήξερων και η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο»

«Ένας ακόμη επιχειρηματίας - βουλευτής της ΝΔ, ένας ακόμη που αξιοποιεί την ιδιότητά του για επιχειρηματικές δοσοληψίες με το δημόσιο, ένας ακόμη που δηλώνει άγνοια και παριστάνει προκλητικά τον ανήξερο»

Με σκωπτικό και ειρωνικό τρόπο σχολιάζει το ΚΚΕ την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα και την αντίδρασή του στο γεγονός ότι η εταιρεία του από το 2019 όταν και εκλέχτηκε ο ίδιος βουλευτής είχε κάνει πάνω από 270 συμβάσεις – ύψους άνω των 400.000 ευρώ, με δήμους της εκλογικής του περιφέρειας και άλλους δημόσιους φορείς.

Ένας ακόμη επιχειρηματίας – βουλευτής της ΝΔ

«Ένας ακόμη επιχειρηματίας – βουλευτής της ΝΔ, ένας ακόμη που αξιοποιεί την ιδιότητά του για επιχειρηματικές δοσοληψίες με το δημόσιο, ένας ακόμη που δηλώνει άγνοια και παριστάνει προκλητικά τον ανήξερο. ΝΔ, το κόμμα των “ανήξερων” και η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο!» σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Άγνοια του νόμου για το ασυμβίβαστο

Μετά τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του γαλάζιου βουλευτή, ο Θέμης Χειμάρας  σε δήλωσή του δεν αμφισβήτησε την καταγγελία, επισήμανε ωστόσο ότι ο βασικός κύκλος εργασιών και εσόδων της εταιρείας του προέρχεται από πωλήσεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ επικαλέστηκε άγνοια του νόμου για το ασυμβίβαστο της συνεργασίας της εταιρείας του με δημόσιους οργανισμούς μετά την εκλογή του στη Βουλή.

Στο δια ταύτα της απάντησής του ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας επεσήμανε: «Όταν εξελέγην Βουλευτής το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στο δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας.

»Γεγονός είναι, ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους Ο.Τ.Α.. Δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου».

Πλιάτσικο

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πλιάτσικο 400.000 ευρώ από τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα» κάνοντας παράλληλα λόγο για «ασυμβίβαστο ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών»,

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024