Μετά την νέα Χ1, η βαυαρική φίρμα προετοιμάζει την νέα γενιά της coupe SUV παραλλαγής της, Χ2 η οποία όπως και το μικρότερο SUV της BMW θα περιλαμβάνει στις τάξεις του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση

Φωτογραφίες: Automedia

Η νέα γενιά της Χ2 εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης «υπό το κράτος» διόλου ελαφρού καμουφλάζ που όμως αφήνει ορισμένα στοιχεία της νέας σχεδίασης σε κοινή θέα.

Πρώτο και κύριο είναι η αύξηση των διαστάσεων του μοντέλου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθεί εκτός από τον εαυτό του να υποκαταστήσει και την Χ4 η οποία βάσει τουλάχιστον όσων έχουν διαρρεύσει δεν θα αποκτήσει νέα γενιά στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της γκάμα της BMW.

Εκτός από τις μεγαλύτερες διαστάσεις, όλες οι παράμετροι της σχεδίασης αναμένεται να υπακούσουν στα νεότερα πρότυπα της BMW με την έμφαση να δίνεται στη δημιουργία ενός ιδιαιτέρως δυναμικού και μυώδους αισθητικού συνόλου με κυρίαρχη βέβαια την παρουσία μιας coupe λογικής οροφή.

Στην προκειμένη περίπτωση μια παρατήρηση στην κλειστή γρίλια και φυσικά στα αυτοκόλλητα που βρίσκονται στις πόρτες, προδίδουν ότι πρόκειται για την ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου. Όπως και για τις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου μοντέλου αφετηρία θα αποτελέσει η πλατφόρμα FAAR η οποία όπως είναι γνωστό μπορεί να φιλοξενήσει τόσο συμβατικά όσο και ηλεκτρικά σύνολα.

Όπως ισχύει και για την παρόμοια τεχνολογικά και με την ίδια αφετηρία iX1, η ηλεκτρική έκδοση της iX2 αναμένεται να επωφεληθεί από ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 313 ίππων και 494 Nm ροπής. Στο μέλλον, όπως ισχύει και για το μικρότερο SUV στην γκάμα των Βαυαρών, θα προστεθεί και πιο προσιτή ηλεκτρική έκδοση με ένα κινητήρα και μικρότερη ισχύ.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, εφαλτήριο αναμένεται να αποτελέσει δίλιτρο μοτέρ βενζίνης με απόδοση 218 ίππων καθώς η Χ2 θα έχει πιο δυναμική στόχευση και προσανατολισμό. Φυσικά, σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει και η υψηλότερων επιδόσεων συμβατική έκδοση Μ35i η οποία αναμένεται να ξεπερνά τους 300 ίππους αλλά και Χ2 Μ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα οι δοκιμές εξέλιξης της νέας Χ2 σε δημόσια θέα ξεκίνησαν μόλις τον Οκτώβριο του 2022 κάτι που σημαίνει ότι η πρεμιέρα της θα πρέπει να αναμένεται το φθινόπωρο του 2023.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr