Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένας κατάδικος μοιράζεται τα μυστικά επιβίωσης μέσα στην φυλακή

Ένας κατάδικος μοιράζεται τα μυστικά επιβίωσης μέσα στην φυλακή

Ο Shkreli, πρώην διευθύνων σύμβουλος σε μία φαρμακευτική, κέρδισε το παρατσούκλι «pharma bro» το 2015 και μόλις δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Ένας πρώην δισεκατομμυριούχος αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη ζωή που ήξερε και πλέον έπρεπε να επιβιώσει μέσα στη φυλακή.

Μέσα από αυτή την προσωπική του εμπειρία του μοιράζεται όλα όσα του δίδαξε η διαβίωσή του μέσα στην φυλακή και δημιουργεί έναν «οδηγό επιβίωσης» για όσους βρεθούν μέσα σε αυτές.

Τι περιλαμβάνει ο οδηγός επιβίωσης του  «Pharma Bro»

«Ας αρχίσει ακούγοντας ραπ μουσική και ξυρίζοντας το κεφάλι του», αυτές είναι οι συμβουλές που δίνει ο Martin Shkreli, γνωστός και ως «Pharma Bro», στον Sam Bankman-Fried, ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Ο Shkreli διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε φαρμακευτική εταιρεία και δέχθηκε έντονες επικρίσεις όταν ανέβασε την τιμή φαρμάκου για το Aids από τα 13 δολάρια στα 750 δολάρια.

Το 2017 βρέθηκε ένοχος για χρηματιστηριακή απάτη και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης. Τον περασμένο Μάιο αποφυλακίστηκε, έχοντας εκτίσει μόνο ένα μέρος της ποινής του και εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει περιορισμό σε μία κοινότητα. Από τον Σεπτέμβριο είναι ελεύθερος από το πρόγραμμα.

Συμβουλές από έναν απατεώνα σε έναν άλλο

Ο 30χρονος Bankman-Fried συνελήφθη αυτό τον μήνα στις Μπαχάμες και αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες που επισείουν συνολική ποινή φυλάκισης 115 ετών, για τον ρόλο του στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX .

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει κατηγορίες χρηματιστηριακής απάτης, συνωμοσίας για απάτη και ξεπλύματος χρήματος, μεταξύ άλλων. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ στις 21 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατ. δολαρίων την επόμενη ημέρα.

«Η συμβουλή μου προς εκείνον, τον ιδρυτή του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, είναι να ξυρίσει το κεφάλι του, είναι να κάνει πιο βαθιά τη φωνή του. Ο Sam θα έχει πολλά ζητήματα γιατί έχει μία θηλυκότητα και η συμπεριφορά του, μερικοί λένε ότι έχει μία ευαισθησία, δεν είναι κάτι που γίνεται καλά αποδεκτό στη φυλακή», είπε ο Shkreli, σύμφωνα με το Business Insider.

«Μάλλον δεν θα πρέπει πια να λέει ότι είναι από το Στάνφορντ και τέτοια», πρόσθεσε ο Shkreli. «Μπορεί να λέει ότι είναι από το Όκλαντ. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να τον ακούνε να λέει ψέματα παρά την αλήθεια. Ακόμα και εάν γνωρίζουν ότι είναι λίγο ψέμα, μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει την καταγωγή και την ιστορία του, γιατί το λευκό, πλούσιο παιδί από την καλή γειτονιά, δεν είναι μια ιστορία που ακούγεται ωραία».

Μάλιστα, τόνισε ότι αυτές οι αλλαγές «θα μπορούσαν να σου σώσουν τη ζωή» στη φυλακή.

Στις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024