Στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο βρίσκεται η Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται για την εμπλοκή της στο Qatargate.

Tις άσχημες συνθήκες στις φυλακές του Σεν-Ζιλ στις Βρυξέλλες, αλλά και την έλλειψη προσωπικού τόσο σε αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα όσο και στο νέο, αυτό του Χάρεν περιγράφει η βελγική εφημερίδα «Le Soir» με τίτλο «Η έναρξη λειτουργίας του Χάρεν κάνει το Σεντ-Ζιλ να υποφέρει».

«Ποτέ η φυλακή δεν είχε γνωρίσει όμοια έλλειψη προσωπικού, η οποία επηρεάζει πολύ την κράτηση. Μία ομάδα συγγενών των φυλακισμένων ετοιμάζεται να πάει στη δικαιοσύνη», αναφέρει το άρθρο για το Σεν-Ζιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηνύματα της Καϊλή μέσα από το κελί και τα επόμενα βήματα

Προσθέτει ότι η ομάδα συγγενών των κρατουμένων του Βελγίου «ανησυχεί περισσότερο από ποτέ για τις συνθήκες κράτησης», ενώ γίνεται λόγος για τις συνέπειες της έναρξης λειτουργίας των φυλακών του Χάρεν, στις οποίες έχουν ήδη μεταφερθεί 188 άνδρες και 76 γυναίκες με τη συνολική χωρητικότητα να ανέρχεται σε 1190 άτομα.

«Αξιοθρήνητες συνθήκες»

«Οι συνθήκες της ζωής των κρατουμένων, οι οποίες ήταν ήδη αξιοθρήνητες λόγω του υπερπληθυσμού και του εγκλεισμού πολύ απλά, επιδεινώθηκαν τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της έναρξης λειτουργίας του Χάρεν παρά την έλλειψη προσωπικού», γράφει η ομάδα των συγγενών, σύμφωνα με τη Soir, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουικενμπόρν για την επιμονή του να προχωρήσει γρήγορα «παρά τις αναμενόμενες συνέπειες που θα έπεφταν στους κρατούμενους».

«Από τα 70 άτομα (προσωπικό), που μας λείπουν, υπάρχουν κάποιοι που έφυγαν για την έναρξη λειτουργίας στο Χάρεν» αναφέρει ο Χοακίν Φερμέρεν, από το συνδικάτο υπεράσπισης των δημόσιων υπηρεσιών, CGSP.

Το άρθρο φιλοξενεί παράλληλα την μαρτυρία κρατούμενου που έχει μεταφερθεί στο Χάρεν από τις φυλακές του Φορέ και μιλά με το ψευδώνυμο Ελίας.

Ο Eλίας εκφράζει την απογοήτευσή του για τις συνθήκες κράτησης και σημειώνει ότι θα προτιμούσε να είχε μείνει στο Φορέ. «Υπό αυτές τις συνθήκες, θα προτιμούσα να είχα μείνει στο Φορέ. Πρακτικά περνούσαμε όλη την ημέρα έξω από κελί, είχαμε τις δραστηριότητές μας… Εδώ, το γυμναστήριο δεν είναι προσβάσιμο παρά μόνο μία φορά την εβδομάδα αντί για τέσσερις που είχαμε» επισημαίνει και υπογραμμίζει τις αυξημένες τιμές στην καντίνα των φυλακών του Χάρεν.

«Αυτό τον μήνα, είχα έξοδα πάνω από 500 ευρώ, ενώ στο Φορέ με 300 ευρώ το μήνα είχα ό,τι χρειαζόμουν…Για παράδειγμα, το γάλα είναι στα 1,42 ευρώ. Αλλά είναι γάλα από το απόθεμα του Φορέ, το οποίο πληρώναμε 80 λεπτά» εξηγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr