Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-1: Επιστροφή με «γκέλα» για τους Μπλαουγκράνα

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-1: Επιστροφή με «γκέλα» για τους Μπλαουγκράνα

Το γκολ του Αλόνσο δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην Μπαρτσελόνα τη νίκη στο ντέρμπι της Βαρκελώνης με την Εσπανιόλ.

Χαμένη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Οι Μπλαουγκράνα δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με νίκη το πρώτο τους παιχνίδι στη La Liga μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με την ομάδα του Τσάβι να μένει στο 1-1 με την Εσπανιόλ, για την 15η αγωνιστική.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν όρθιοι στο ντέρμπι της Βαρκελώνης, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή, Ματέου Λαόθ. Η Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το σημερινό αποτέλεσμα έχει 38 βαθμούς και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία εχθές νίκησε εκτός έδρας την Βαγιαδολίδ με 2-0. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Τσάβι μετά τις 16/10 και το ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Γκάβι, αλλά ο Φερνάντεθ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του νεαρού άσου της Μπαρτσελόνα. Μετά την εκτέλεση, οι παίκτες του Τσάβι έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή της Εσπανιόλ και ο Αλόνσο με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 19’ ο Αλόνσο έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0, μετά τη σέντρα του Αλμπα. Στο 37’ ήταν σειρά του Ραφίνια να απειλήσει, με τον Αλβάρο Φερνάντεθ, όμως, να του λέει «όχι», με τον τερματοφύλακα της Εσπανιόλ να νικάει τον Βραζιλιάνο και στο 39ο λεπτό.

Στο 55’ ο Ρόμπερτο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Φερνάντεθ, ενώ στο 64’ ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά το σουτ που έκανε δεν κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Επτά λεπτά αργότερα ο Λαόθ έδωσε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Αλόνσο στο Χοσέλου, με τον άσο της Εσπανιόλ να εκτελεί εύστοχα για το 1-1.

Στο 78’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Αλμπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 81’ ο Λαόθ απέβαλλε στην ίδια φάση και τον Καπρέρα και τον Βινίσιους Σόουζα αλλά αφού είδε το VAR πήρε πίσω την κάρτα στον Καμπρέρα. Στο 87’ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ της νίκης, αλλά ο Φερνάντεθ απέκρουσε την κεφαλιά του Κουντέ, ενώ λεπτό αργότερα ο πορτιέρο της Εσπανιόλ σταμάτησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Ρομπέρτο (82’ Κουντέ), Κρίστενσεν, Αλόνσο, Γκάβι (51’ Μπούσκετς), Πέδρι, Ντε Γιονγκ (82’ Μπαλντέ), Φάτι (61’ Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (61’ Ντεμπελέ)

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Άλβαρο Φερνάντεθ, Καλέρο (56’ Εσπόσιτο), Ολιβάν (89’ Αλέιχ Βιδάλ), Καμπρέρα, Σέρτζι Γκόμεθ, Χιλ (89’ Ρουμπέν Σάντσεθ), Μελαμέδ (56’ Πουάδο), Βινίσιους Σόουζα, Νταρντέρ, Χοσέλου, Μπρέθγουεϊτ (85’ Σίμο)

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024