Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάνααν «απάντησε» στον Ντόρσεϊ [vids]

Ο Κάνααν «απάντησε» στον Ντόρσεϊ [vids]

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι στο επίκεντρο, τα σενάρια για εκείνον και τον Ολυμπιακό δίνουν και παίρνουν, όμως στο ΟΑΚΑ ο Αϊζέια Κάνααν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση…

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ εδώ και μερικά 24ωρα κυκλοφορεί ελεύθερος και αποτελεί μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, ο οποίος τον είχε την περασμένη σεζόν στο ρόστερ του και μοιάζει να έχει ένα πλεονέκτημα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει επίσημη κρούση στον ομογενή γκαρντ, όμως αντικειμενικά είναι ένα παίκτης που αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα και είχαν συνεργαστεί άψογα πέρσι στο λιμάνι.

Την ίδια ώρα όμως το ρόστερ του Ολυμπιακού μοιάζει πλήρες, ο Έλληνας τεχνικός έχει αντικαταστήσει από το καλοκαίρι τον Ντόρσεϊ με τον Αϊζέια Κάνααν, έναν παίκτη διαφορετικού στιλ και είναι άγνωστο το κατά πόσο είναι εφικτό να αποκτηθεί και ο διεθνής γκαρντ.

Τις τελευταίες μέρες όλα περιστρέφονται γύρω από τον Ντόρσεϊ και όπως είναι λογικό πιθανή επιστροφή του επηρεάζει και τον Κάνααν, ο οποίος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έδωσε τη δική του… απάντηση στον Ντόρσεϊ και στα δημοσιεύματα για επιστροφή του με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο Κάνααν ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και στην άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 95-71, έχοντας 17 πόντους με 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή.

Ο Αμερικανός πήρε το «όπλο» του κόντρα στο τριφύλλι σε ένα σημαντικό τεστ και για τον ίδιο και βρήκε ρυθμό, κάνοντας ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Μεγάλωσε το γήπεδο στην επίθεση, τα ελεύθερα σουτ που πήρε τα έβαλε όλα, έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Πάρις Λι αλλά και στους υπόλοιπους κοντούς του Παναθηναϊκού και για αυτό τον λόγο κέρδισε χρόνο και έμεινε πάνω από 25 λεπτά στο παρκέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο Μπαρτζώκας έδειξε ότι τον εμπιστεύεται και μάλιστα πολύ, τόσο από τις επιθέσεις που πήρε όσο και από τον χρόνο που έμεινε στο παρκέ, αν και ήταν έτσι κι αλλιώς μαζί με τον Μουσταφά Φαλ και τον Τόμας Γουόκαπ οι κορυφαίοι των νταμπλούχων Ελλάδος.

Πήρε τον χρόνο του και… αποδίδει

Ο Κάνααν τον τελευταίο μήνα έχει ανεβάσει αρκετά την απόδοση του και φαίνεται και από τις στατιστικές, αλλά και από την παρουσία του στο παρκέ. Γύρισε τον διακόπτη και δικαιώνει τον Μπαρτζώκα που τον εμπιστεύεται.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Προμηθέα πριν από περίπου ένα μήνα για την Basket League, ο Αμερικανός σκόραρε 13 πόντους, ενώ με τον Παναθηναϊκό είχε 8 σε 23 λεπτά στο ματς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Ακολούθησε το ματς με την Μπολόνια με τον 31χρονο να έχει 9 πόντους σε 21 λεπτά, και η Φενέρμπαχτσε που πέτυχε 6.

Από εκεί και πέρα όμως ο Κάνααν έχει πάρει «φωτιά» έχει αποκτήσει ρυθμό και κάνει… παπάδες. Κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα είχε 17 πόντους, ενώ με τη Βιλερμπάν είχε 14 πόντους στη δεύτερη καλύτερη του εμφάνιση πριν από τη χθεσινή με τον Παναθηναϊκό.

Οι μέσοι όροι του δεν είναι πολύ υψηλοί, αφού έχει 6,2 σε 15 λεπτά περίπου, όμως έχει πετύχει 8 και πάνω σε 7 από τα τελευταία 9 ματς. Κάτι που αναμφίβολα δείχνει ότι συνεχώς ανεβαίνει…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024