Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Casus belli και από τον Ακάρ - «Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια»

Τουρκία: Casus belli και από τον Ακάρ – «Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια»

 Ο Ακάρ σε συνέντευξή του, υποστήριξε πως η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει

Διατηρεί τους υψηλούς τους τόνους η Άγκυρα, σχετικά με το θέμα της ενδεχόμενης επέκτασης στα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια και δυτικά της Κρήτης.

Μετά τις πολεμικές ιαχές Τσαβούσογλου, και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανασύρει το casus belli, για την περίπτωση που η Ελλάδα ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων. Υποστηρίζει μάλιστα πως η «Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει», ενώ δεν παραλείπει να επαναλάβει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Παράλληλα, διαστρέφοντας την πραγματικότητα, μιλά για παρενοχλήσεις και ανεξέλεγκτες ενέργειες της Ελλάδας και απειλεί πως η Άγκυρα θα ανταποδώσει.

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια»

«Δεν δεχόμαστε την επέκταση των χωρικών υδάτων πάνω από 6 μίλια. Το 1995 ελήφθη μία απόφαση από τη Βουλή, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, να ληφθεί σοβαρά υπόψη (σ.σ casus belli). Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ένα λάθος βήμα ως προς αυτό θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Λέμε στον γείτονά μας, μην ξεχνάτε ότι ένας λάθος υπολογισμός θα προκαλέσει την απάντηση της Άγκυρας», απείλησε ο Ακάρ και συνέχισε:

«Η Αθήνα κάνει βήματα για να προκαλέσει. Τα νησιά οπλίζονται και πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις. Έχουμε πληροφορίες ότι έχει δημιουργηθεί κέντρο logistics και LNG στην Αλεξανδρούπολη».

«Θα ανταποδώσουμε….»

Διαστρέφοντας την πραγματικότητα, όπως έκανε για το μπαράζ παραβιάσεων από την Άγκυρα, ο Ακάρ, μιλά για ανεξέλεγκτες ενέργειες της Αθήνας και δηλώνει πως η Τουρκία θα ανταποδώσει.

«Δεν θα επιτρέψουμε παρενοχλήσεις. Δεν αφήσαμε καμία από τις παρενοχλήσεις αναπάντητη. Κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε και στο πεδίο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το έχουμε ήδη κάνει άλλωστε. Σίγουρα θα ανταποδώσουμε. Η Ελλάδα προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες», είπε.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024