Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακρίβεια: Απλησίαστες οι τιμές στα κρέατα – Αυξήσεις έως και 20% σε σχέση με πέρυσι

Ακρίβεια: Απλησίαστες οι τιμές στα κρέατα – Αυξήσεις έως και 20% σε σχέση με πέρυσι

Μια ανάσα μας χωρίζει από την αλλαγή του χρόνου και η αγορά έχει την τιμητική της για τα ψώνια του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν.

Ξεκίνησαν τα ψώνια για το τραπέζι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν οι καταναλωτές. Μπροστά στους πάγκους των κρεοπωλείων, όμως, «πάγωσαν» με την τιμή του κατσικιού που έσπασε τα ρεκόρ.

Στη Βαρβάκειο Αγορά το κατσίκι πωλείται από 10 μέχρι 14 ευρώ το κιλό και το χοιρινό από 5 εως 7 ευρώ το κιλό. Έτσι, οι οικοδεσπότες του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν καταφεύγουν σε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

«Πρωταθλήτρια» στην ακρίβεια η Ελλάδα

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι μια ακριβή χώρα, καθώς οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν αυτές των άλλων χωρών της Ευρώπης, με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι μισθοί των Ελλήνων εργαζόμενων είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενδεικτικά, από τον Νοέμβριο του 2021 το ψωμί στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 24,4% , ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 20,4%.

Οι πατάτες κατά 23,2% αντί 19,9% στις άλλες χώρες, το μοσχάρι κατά 18,6 % αντί 14,5% στην υπόλοιπη ευρωζώνη, το γιαούρτι κατά 27,5% αντί 24% και το κρασί κατά 9,5%, όταν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η αύξηση δεν ξεπέρασε το 7,3%.

Το πρωί του Σαββάτου, οι καταναλωτές θα κάνουν τα τελευταία ψώνια για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, το οποίο, σύμφωνα με πρόβλεψη του Ινστιτούτου Καταναλωτών φέτος, για τέσσερα άτομα θα κοστίσει περισσότερο από 119 ευρώ.

Οι οικογένειες, όμως, είναι αποφασισμένες να καθίσουν όσο περισσότεροι μπορούν στο γιορτινό τραπέζι, το οποόο φέτος θα είναι λιτό, με όλα τα εδέσματα αλλά σε… μικρές ποσότητες.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024