Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Μπολο… μπόι του Φαλ

Το Μπολο… μπόι του Φαλ

Ο Φαλ και ο Μπολομπόι έκαναν «πάρτι» εκμεταλλευόμενοι τις ασίστ από Σλούκα και Γουόκαπ και με εξωπραγματικά ποσοστά διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο του Ράντονιτς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μια τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό και είναι αναμφισβήτητο πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στους «πράσινους».

Το σερί των πειραιωτών συνεχίστηκε και με 10 συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχει πάρει τον «αέρα» του μεγάλου αντιπάλου του, αλλά φροντίζει σε κάθε παιχνίδι να επιβεβαιώνει τη χαώδη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.

Είναι τόσο μεγάλη η «απόσταση» που χωρίζει αυτή την περίοδο τις δύο ομάδες, που η διαφορά υπέρ των ερυθρόλευκων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη από τους 24 πόντους (95-71).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε κάποια στιγμή του αγώνα έφτασε και τους 31 πόντους.

Κι όλα αυτά χωρίς ο Ολυμπιακός να έχει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έμεινε εκτός δωδεκάδας λόγω τραυματισμού.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι για οκτώ λεπτά καθώς ο Ολυμπιακός «πάτησε γκάζι» λίγο πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου κι έγινε… πύραυλος.

Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε ν’ ακολουθήσει γιατί «πνίγηκε» στην άμυνα των πειραιωτών και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αντιθέτως με ότι θα περίμεναν πολλοί, ο Ολυμπιακός νίκησε με δίποντα!

Ναι, μπορεί ν’ ακούγεται παράξενο αλλά είναι η πραγματικότητα καθώς οι πειραιώτες άφησαν για λίγο στην… άκρη το αγαπημένο τους παιχνίδι από τα 6.75 και πήγαν το ματς στη ρακέτα.

Ο Φαλ και ο Μπολομπόι έκαναν «πάρτι» εκμεταλλευόμενοι τις ασίστ από Σλούκα και Γουόκαπ και με εξωπραγματικά ποσοστά διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο του Ράντονιτς.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τους δύο «πύργους» του στο ματς με απόλυτη συγκέντρωση και από τη στιγμή που οι πάσες ήταν αυτές που έπρεπε (28 ασίστ έδωσαν οι ερυθρόλευκοι) όλα έγιναν πιο εύκολα για τους πειραιώτες.

Οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν όμως μόνο σκορ από τους δύο ψηλούς τους. Πήραν πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να «χτίσουν» μια διαφορά που εκτοξεύονταν όσο το ματς κυλούσε στους ρυθμούς που ήθελε ο Ολυμπιακός.

Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων στα δύο καλάθια έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της αναμέτρησης που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν ήταν ντέρμπι αλλά… περίπατος.

Πάντα μια νίκη επί του Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστή για τους ερυθρόλευκους, αλλά ήταν επίσης μια σπουδαία νίκη και για βαθμολογικούς λόγους καθώς ο Ολυμπιακός έφτασε στο 10-6.

Είπαμε για τους δύο ψηλούς των πειραιωτών που έκαναν τη διαφορά, αναφερθήκαμε σε Σλούκα και Γουόκαπ, αλλά δεν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού που να μην έκανε καλή δουλειά.

Ο Κάνααν έδειξε πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του παίρνοντας μεγάλα τρίπονα, ο Παπανικολάου ηγήθηκε της προσπάθειας των πειραιωτών με πολύ ώριμες επιλογές στην επίθεση και «σκυλίσια» άμυνα ενώ και ο Λαρεντζάκης με τον ΜακΚίσικ πρόσφεραν σημαντικές  βοήθειες.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πορεία του και αναμφίβολα έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει για τη νέα νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024