Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βένους Γουίλιαμς: Νικήτρια από το πρώτο σερβίς

Βένους Γουίλιαμς: Νικήτρια από το πρώτο σερβίς

Η Βένους, μπορεί αγωνιστικά να ήταν στη σκιά της αδελφής της, αλλά ήταν πάντα εκεί και έκανε τη δική της μεγάλη καριέρα

Μπορεί να μην έχει την παραμικρή τύχη να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά  και μόνο η παρουσία της θα λαμπρύνει το ιστορικό τουρνουά του Αυστραλιανού Οπεν που αρχίζει σε λίγες μέρες στη Μελβούρνη και για την ίδια η συμμετοχή από μόνη της είναι η μεγαλύτερη νίκη της.

Η ευχάριστη έκπληξη των διοργανωτών όταν έφτασε το αίτημα συμμετοχής της Βένους Γουίλιαμς ήταν μεγάλη και αποδέχτηκαν άμεσα και με χαρά το αίτημά της χορηγώντας της wild card.

Καθώς η διάσημη τενίστρια (μεγαλύτερη αδελφή της κορυφαίας γυναίκας όλων των εποχών στο άθλημα της Σερένα) βρίσκεται πλέον – στα 42 της χρόνια – στο Νο 1007 της παγκόσμιας κατάταξης κάτι που δεν την επέτρεπε να συμμετάσχει καν σε διαδικασία πρόκρισης μέσω των προκριματικών.

Η κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη από το διάσημο δίδυμο πρωταθλητριών στο τένις, Βένους Γουίλιαμς λοιπόν επιστρέφει στο Αυστραλιανό Όπεν (ΑΟ) για να αγωνιστεί στα κορτ της Μελβούρνης για 22η φορά στην καριέρα της !

Έκανε το ντεμπούτο της εκεί στα 16 της χρόνια το 1997 και τώρα θα είναι και πάλι εκεί στα 42 της εκπροσωπώντας και πάλι την πιο διάσημη οικογένεια γυναικών του αθλήματος.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι με ρωτάνε πότε θα αποσυρθώ και τους απαντάω ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα. Θέλω να παίζω ακόμα τένις το οποίο το λατρεύω και είναι η ζωή μου»  είπε η ίδια που πάντα έπρεπε να είναι η δυνατή στην οικογένεια εκτός των κόρτ, καθώς εντός η Σερένα ήταν ασυναγώνιστη έχοντας άλλωστε κερδίσει τις 11 από τις 16 συναντήσεις με την αδελφή της.

«Είναι ο βράχος μου, χωρίς αυτήν ειλικρινά δεν ξέρω εάν θα είχα κάνει όλη αυτή την πορεία» είπε συγκινημένη η Σερένα σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις για την αδελφή της, η οποία από την πλευρά της όταν είχε ρωτηθεί παλαιότερα για το αν θα παίξει με την αδελφή της στο διπλό (στο Αμερικανικό Οπεν το 2018) είχε πει με ένα πονηρό χαμόγελο στους εκπροσώπους του Τύπου: «Εννοείται καθώς ήταν ιδέα της Σερένα. Αυτή είναι το αφεντικό άρα κάνω ότι μου πει»

Η Βένους, μπορεί αγωνιστικά να ήταν στη σκιά της αδελφής της, αλλά ήταν πάντα εκεί και έκανε τη δική της μεγάλη καριέρα.

Είχε φτάσει μέχρι το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κερδίσει 49 τίτλους και έχει ρεκόρ 815 νίκες και 269 ήττες έχοντας πάντως χάσει και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέσα στο 2022.

Έχει κατακτήσει πέντε φορές το Γουίμπλεντον και δύο φορές το Αμερικανικό Οπεν, ενώ στο Αυστραλιανό που θα παίξει τώρα είχε την ατυχία και τις δύο φορές που έφτασε στον τελικό να πέσει στην αδελφή της (2003, 2017) τη δεύτερη φορά μάλιστα με τη Σερένα να είναι έγκυος τριών μηνών στην κόρη της Ολυμπία.

Η Βένους ήταν πάντα η πιο δυνατή και αυτή που έπρεπε να αποδεχθεί με ψυχραιμία (σε αντίθεση με την εκρηκτική Σερένα) ακόμα και τις…θεωρίες συνωμοσίας για τις μεταξύ τους συναντήσεις και πως ο πατέρας και προπονητής τους για χρόνια Ρίτσαρντ «κανόνιζε» το ποια θα νικήσει !

Η διάγνωση της Βένους το 2011 με το σύνδρομο Sjogren, μια αυτοάνοση διαταραχή που προκαλεί κόπωση δεν τη σταμάτησε, γιατί μπορεί να μην είχε τη δυναμική της Σερένα στο γήπεδο, αλλά στη ζωή ήταν πάντα η μεγάλη αδελφή που απορροφούσε όλους τους κραδασμούς.

Ότι και να γίνει στον πρώτο της αγώνα στη Μελβούρνη και ακόμα και να τον χάσει εύκολα, την ώρα που η Βένους θα κάνει το πρώτο της σέρβις θα είναι ήδη νικήτρια.

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024