Το έστειλε εκεί που κάθε μερακλής τερματοφύλακας στέκεται και το τρώει όρθιος
Ωραία πράγματα! Αρκεί να έχουν συνέχεια. Με τον φετινό Ολυμπιακό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…
Καλά και άγια τα συστήματα των προπονητών, τα πλάνα, οι δουλευμένες κομπίνες και όλα τα προπονητικά συμπαρομαρτούντα. Καλείται τώρα ο αναγνώστης του κειμένου να αναρωτηθεί από ποιο πλάνο προπονητή βγήκε η πάσα ξυραφιά του Κώστα Φορτούνη στη φάση του πρώτου γκολ. Πρέπει να… το έχεις για να κάνεις τέτοια πάσα που κόβει την άμυνα στη μέση.
Πάμε τώρα στο δεύτερο γκολ που κατέδειξε την άφταστη ποιότητα του Χάμες Ροντρίγκες. Εδώ τι να πεις και για τον τρόπου που ξεμαρκαρίστηκε, έπαιξε το ένα-δυο με τον Χουάνγκ. Ας το προσπεράσουμε αυτό. Το σουτ, αυτό το σουτ αλλά Ρομπέρτο Κάρλος στην κίνηση δεν γίνεται να σου το διδάξει ο προπονητής. Εδώ βγαίνουν εκτός μάχης ακόμα και οι νόμοι της φυσικής.
Εξωτερικό φάλτσο με το αριστερό, η μπάλα φαίνεται να πηγαίνει άουτ και ξαφνικά παίρνει πορεία προς τα μέσα και πάει εκεί που κάθε μερακλής τερματοφύλακας στέκεται και… το τρώει όρθιος ώστε να το απολαύσει. Διότι κι ο τερματοφύλακας λάτρης του ωραίου είναι. Αμα κάνει πως πέφτει το μόνο που θα καταφέρει είναι να χάσει την θαυμαστή πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα του.
Ο Χάμες πέτυχε ένα διαστημικό γκολ από εκείνα που σπάνια μπαίνουν στην α γήπεδα. Οι ποδοσφαιριστές επιχειρούν, οι ελάχιστοι που το μπορούν τέτοια σουτ μόνο στις προπονήσεις, μόνο πριν αρχίσει ή μόλις τελειώσει η προπόνηση. Τέτοιο γκολ είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Φάληρο στην ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης.
Μια νίκη από τα παλιά, τότε που το μεγάλο σκορ ερχόταν ως απόρροια σπουδαίων εμφανίσεων και αποτελεσμάτων που έφερναν τους ερυθρόλευκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τώρα, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός αγκομαχάει στο πρωτάθλημα και δεν μπορεί να σταυρώσει δεύτερη νίκη στη σειρά. Η ικανότητά του να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος αμφισβητείται ανοικτά.
Οι εμφανίσεις του διαφέρουν όχι απλά από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και από ημίχρονο σε ημίχρονο. Πήγε με 2-0 στα αποδυτήρια και το θέμα συζήτησης ήταν μπας και εξαφανιστεί πάλι στο δεύτερο ημίχρονο. Κι εδώ που τα λέμε αυτή την εικόνα έδειχνε μέχρι το πρώτο τέταρτο στην επανάληψη. Εκεί συνέβη κάτι που δεν του έχει ξανασυμβεί φέτος σε ματς πρωταθλήματος.
Ξαναπήρε μπροστά με τις αλλαγές του Μίτσελ κι έβαλε άλλα τρία γκολ. Τα έβαλαν μάλιστα οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγές. Μπήκαν μάλιστα με ριζική αλλαγή σχηματισμού. Βγήκαν τα «δεκάρια» και μπήκαν τα εξτρέμ! Δεν ξέρω αν ήθελε μια τέτοια διαφοροποίηση σχηματισμού ο Μίτσελ.
Αν την είχε σχεδιάσει ή πρόκυψε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Σημασία έχει ότι έγινε και ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε από αυτή. Οι εξτρέμ δούλεψαν και ο Ροντρίγκες με τον Μασούρας πέτυχαν από ένα γκολ ενώ ο Γκάρι έφταιξε το πέμπτο, αυτό που πέτυχε ο Μασούρας. Ωραία πράγματα! Αρκεί να έχουν συνέχεια…
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
- Τέλος ο Μαρτίνεθ από την Πορτογαλία, φαβορί ο Ζεσούς (pic)
- Πολύ κακό για το τίποτα: Η τραγική εμφάνιση του Μπαλογκάν κόντρα στο Βέλγιο (vids)
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Αγώνες για τα δυο τελευταία εισιτήρια των προημιτελικών
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Ολοκληρώνεται και το «παζλ» της οκτάδας – Όλα τα highlights και το πρόγραμμα
- ΗΠΑ – Βέλγιο 1-4: Το… ποδόσφαιρο δικαίωσε τους Βέλγους, πέρασαν θριαμβευτικά στους «8»
- Τυχερή ισοφάριση για τις ΗΠΑ, άμεση απάντηση και 2-1 το Βέλγιο (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442