Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι …μπαλάτοι του Μίτσελ!

Οι …μπαλάτοι του Μίτσελ!

Οι λεγόμενοι …μπαλάτοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήραν φύλλο πορείας για την ενδεκάδα

Η προ καιρού έλευση του Μίτσελ στον Ολυμπιακό ήταν δεδομένο πως δύσκολα θα είχε άμεσα αποτελέσματα. Βελτίωση της κατάστασης, ναι. Ωραιότερη εικόνα στο γήπεδο, ασφαλώς.

Λιγότεροι χαμένοι βαθμοί, εφικτός στόχος. Αλλά θα έπρεπε για να συμβεί αυτό να προκύψουν ορισμένες σταθερές και σίγουρα να εμφανιστούν ποδοσφαιριστές ικανοί να υπηρετήσουν το πλάνο. Και όπως φαίνεται σε αυτή την αρχή του δευτέρου γύρου, έχει σχέδιο ο ισπανός προπονητής.

Το ζητούμενο εδώ δεν είναι αν «μπορεί ή δεν μπορεί» ο Μίτσελ, αλλά αν βαδίζει σε ένα μονοπάτι που το χάραξε συνειδητά και με βάση τις επιλογές του.

Ολυμπιακός: Τι ζητάει ο Μίτσελ, ποιο είναι το βασικό του «όπλο» για νίκη επί του Αστέρα
Τι βλέπουμε, συνεπώς;

Πρώτον, ήθελε ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια και να δέχεται λιγότερα γκολ ο Ολυμπιακός, για την ακρίβεια όχι πολλά «εύκολα γκολ». Ο Πασχαλάκης δίνει αυτό που λέμε «ηρεμία» και σίγουρα προσδίδει αυτοπεποίθηση στα μετόπισθεν.

Δεύτερον, ζητούσε καλύτερο δεξιό μπακ αναφορικά με τη συνδρομή που θα είχε αυτός στο επιθετικό κομμάτι, σε σύγκριση πάντα με τον Αβιλα, τον Ανδρούτσο ή τον Βρουσάι. Οι δύο Ελληνες παραμένουν και προσφέρουν οσάκις του ζητηθεί, είναι όμως ξεκάθαρο πως ο Ροντιρέι θα έχει εφεξής τον πρώτο λόγο.

Και φτάνουμε στα επόμενα βήματα του Μίτσελ που ίσως και να συμπυκνώνουν το σκεπτικό του.

Ο προπονητής, προφανώς και λόγω της Ισπανίας και του μοντέλου ποδοσφαίρου που πρεσβεύει, δηλαδή ανάπτυξη με πάσες και κατοχή της μπάλας, απαιτεί πολλούς ποδοσφαιριστές με έφεση στη δημιουργία και ικανότητα σε ατομικές ή ομαδικές προσπάθειες. Κάπως έτσι, οι λεγόμενοι …μπαλάτοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πήραν φύλλο πορείας για την ενδεκάδα!

Μέσα ο Μπιέλ, μεσοκυνηγός υψηλού βεληνεκούς και με έφεση στο γκολ, όπως απέδειξε τόσο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ όσο και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Στο βασικό σχήμα ο Κώστας Φορτούνης και ο Μίτσελ ποντάρει (και) στον εγωισμό του Ελληνα διεθνούς χαφ. Που θέλει να πείσει πως άξιζε την ευκαιρία και «είναι ξανά εδώ». Αποτέλεσμα;

Δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ και πάσες –ποίημα. Αν και αυτό δεν συνιστά είδηση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Στους 11 και ο Χάμες και αναμφίβολα έχουμε να κάνουμε με κάτι φυσιολογικό. Αλίμονο αν ο κατά τεκμήριο καλύτερος ποδοσφαιριστής που εμφανίζεται στον μικρόκοσμο της Σούπερ Λίγκας μένει εκτός.

Όταν δε επιχειρεί το σουτ, βρίσκει δίχτυα με άκρως θεαματικό τρόπο. Aν προσθέσουμε στην εξίσωση τον Χουάνγκ, τον μέσο που «δένει» τις γραμμές, τον άσο με τη λάμψη που φθάνει από το Κατάρ, αντιλαμβάνονται οι πάντες πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια τετράδα ικανή για πολλά.

Το μόνο που μένει είναι η λεγόμενη «ισορροπία». Διότι στη δημιουργία όλοι οι ανωτέρω παίρνουν άριστα. Το θέμα πάει και στα ραντεβού με τους πιο ανταγωνιστικούς αντιπάλους. Και εκεί μετατίθεται το άνοιγμα της επόμενης σελίδες του πλάνου που έχει κατά νου ο Μίτσελ…

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024