Ρωσία: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν προτού ο δράστης αφοπλιστεί και συλληφθεί από αστυνομικούς, το Σεπτέμβριο του 2021
Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη της περυσινής επίθεσης στο πανεπιστήμιο της πόλης Περμ, στα Ουράλια, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.
Ομολόγησε την ενοχή του
Ο 19χρονος Τιμούρ Μπεκμανσούροφ κρίθηκε ένοχος για το μακελειό που προκάλεσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021. Κάτοχος άδειας οπλοφορίας, ο φοιτητής Νομικής πήγε οπλισμένος εκείνη τη Δευτέρα στο πανεπιστήμιο του Περμ και άρχισε να πυροβολεί, σκορπώντας τον θάνατο.
Ορισμένοι φοιτητές πήδηξαν από τα παράθυρα για να σωθούν, άλλοι κλειδώθηκαν στις αίθουσες. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν προτού ο δράστης αφοπλιστεί και συλληφθεί από αστυνομικούς.
Ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ ομολόγησε την ενοχή του, ζητώντας από τους δικαστές να μην του επιβάλουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Εισαγόμενο από τις ΗΠΑ
Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ένοπλης βίας στη Ρωσία, με τον πρόεδρο Πούτιν να κάνει λόγο για φαινόμενο «εισαγόμενο» από τις ΗΠΑ.
Τον Μάιο του 2021 ένας 19χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους σε σχολείο της πόλης Καζάν. Συνελήφθη και διαπιστώθηκε πως είχε άδεια για ημιαυτόματο όπλο.
Τον Οκτώβριο του 2018 ένας μαθητής γυμνασίου σκότωσε 19 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει σε λύκειο της πόλης Κερτς, στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιλή: Κόλαση φωτιάς με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί
- Μήπως ο σύγχρονος κόσμος φτιάχτηκε με αίμα δούλων και εργατών;
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη με έναν τραυματία
- Άρης: Δύσκολη αποστολή στη Λάρισα για την ομάδα του Χιμένεθ
- Αιτωλοακαρνανία: Στον εισαγγελέα ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 50χρονου
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει ιρανός αξιωματούχος





